Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiška Fakulteta za turizem in podjetje AFP iz Dobove združila moči v izobraževalno-promocijskem projektu

Objavljeno: Četrtek, 05.05.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Študenti v kolekciji Prve lige na starem brežiškem mostu

Študenti v kolekciji Prve lige na starem brežiškem mostu

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru sodeluje v številnih znanstvenih in aplikativnih mednarodnih in domačih projektih. Izjemno pomembno je prav sodelovanje fakultete z deležniki v domačem okolju, saj se tako porajajo številne priložnosti, da študenti in zaposleni soustvarjajo lokalno okolje. Fakulteta za turizem UM je trajnostno naravnana, v prizadevanjih za zdravo življenjsko okolje, gibanje in zdrav način življenja pa so se povezali z uspešnim dobovskim podjetjem AFP d. o. o., pod okriljem katerega delujejo športne trgovine Prva liga.

V letu 2022 sta Fakulteta za turizem UM in Prva liga začeli skupni izobraževalno-promocijski projekt, v okviru katerega ekipa Fakultete za turizem pod vodstvom izr. prof. dr. Jasne Potočnik Topler in ekipa Prve lige pod vodstvom Darje Šerbec pišeta nove zgodbe, ki želijo izobraževati, osveščati in povezovati. V projekt so vključeni študenti in zaposleni Fakultete za turizem UM, gostujoči študenti, ki so na Fakulteti za turizem na Erasmus izmenjavi, in zaposleni v Prvi ligi.

V Prvi ligi menijo, da je to sodelovanje dragoceno, ker je izmenjava znanj in izkušenj neprecenljiva, ker so nove, sveže, mlade ideje zelo dobrodošle in z njimi lahko v svoje delo dodajo »novo svežino«. Pridobljene ideje so zelo uporabne in primerne za takojšnjo uporabo. Študenti gledajo na situacijo z drugega zornega kota, imajo neobremenjen pogled in se lahko v izziv poglobijo čisto drugače kot zaposleni v podjetju.

Projekt je zrasel iz načrtovanja praktičnega dela predmeta Retorika in odnosi z javnostmi v digitalnem svetu, v okviru katerega je želela izr. prof. dr. Jasna Potočnik Topler študentom ponuditi vpogled v pripravo in izvedbo promocijskih zgodb ter k sodelovanju povabila Prvo ligo, ki se je z veseljem odzvala. Poleg izmenjave izkušenj in znanj so skupaj pripravili promocijsko-izobraževalno kampanjo, katere del so bili študenti. Oblečeni v najnovejše trajnostne stajlinge, ki so jih skrbno skombinirali v Prvi ligi, so s sprehodom po starem mestnem jedru Brežic opozorili na pomen zdravega načina življenja in gibanja ter na izjemno dediščino, ki nam je dana in do katere imamo odgovornost. S prikazom študijskega procesa med kampanjo so opozorili na pomen kakovostnega izobraževanja in na dejstvo, da živimo v času, ko je vseživljenjsko učenje stalnica. Izr. prof. dr. Jasna Potočnik Topler poudarja, da je izjemno dragoceno, da imajo študentke in študenti možnost sodelovati v bližnjih podjetjih, z lokalnim gospodarskim in negospodarskim sektorjem, tam opravljati tudi prakso, se učiti od najboljših, lokalna podjetja pa imajo po drugi strani možnost sodelovanja z univerzitetnim okoljem, kar nedvomno prinaša pozitivne učinke za vse.

Študenti skozi projekt pridobivajo praktične izkušnje, sodelujejo med seboj in z lokalnim podjetjem, pridobivajo nova znanja, poznanstva in izkušnje, hkrati pa vrstnike in javnost osveščajo o zdravem načinu življenja, pomenu dediščine, izobraževanja in vseživljenjskega učenja. »Razmišljaj globalno, deluj lokalno!« pravita Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru in Prva liga.

Vir: Fakulteta za turizem, foto: Simon Srečković - Lucky Shots
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

23.02.2022 | Sporočilo

Vrtnarska sezona se začenja

23.03.2021 | Redakcija

Zgradili so ga Napoleonovi vojaki

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj