Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški študenti predstavili svojo novo knjigo

Objavljeno: Sobota, 26.05.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
1_Avtorji knjige

Avtorji knjige

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja 2018 je Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru pripravila več dogodkov. Pomladni mesec maj je tako posvečen študentom ter njihovim študijskim in obštudijskim aktivnostim.

V sredo, 16. 5. 2018, je na Fakulteti za turizem potekala predstavitev monografije Razvojni program celovitega in trajnostnega razvoja območja Prezida in Gorskega kotarja. Avtorji knjige so študenti 1. letnika magistrskega programa Turizem, ki so skupaj z mentorjema doc. dr. Markom Koščakom in asist. Barbaro Pavlakovič na terenu raziskovali kraj Prezid in pripravili načrt njegovega trajnostnega razvoja. Študenti avtorji so bili prisotni na dogodku, kjer so prejeli svoj izvod knjige. Projekt v Gorskem kotarju je potekal pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS ter Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

V sklopu tega dogodka so na fakulteti izvedli tudi informativni dan za magistrski študij turizma, na katerem so bodoči študenti 2. stopnje dobili informacije o magistrskem študijskem programu in postopku vpisa. Dan za tem so študenti organizirali skupni piknik študentov brežiške Fakultete za turizem in Fakultete za energetiko iz Krškega, na katerem je potekal tudi medfakultetni turnir v športnih igrah.

Vir: Fakulteta za turizem
« Nazaj na seznam