Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški turistični paket med finalisti radijske akcije

Objavljeno: Petek, 07.12.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Z8

Direktorica ZPTM Brežice Matejka Gerjevič (desno) s priznanjem in lončarskim izdelkom

Turizem v Sloveniji cveti! A res je tudi, da tuje turiste v Slovenijo večinoma pritegnejo najbolj znani turistični biseri, kot so Bled, Ljubljanski grad, Postojnska jama, Piran … Z akcijo »SLOVENIA'S HIDDEN GEMS« pa so želeli na Radiu Si opozoriti na vse več odličnih lokacij in turističnih doživetij, atrakcij v naši majhni deželi, ki bi jih tuji obiskovalci zagotovo morali doživeti, da začutijo bogat utrip tradicije, kulinarike, kulture in drugih inovativnih turističnih skrivnosti Slovenije.

Akcija, s katero na Radiu Si promovirajo odlične turistične produkte in pakete, ki ponujajo najboljše, kar premorejo raznolike slovenske pokrajine – vse od Prekmurja do Primorske, je trajala celo leto 2018. Tujejezična ekipa Radia Si išče in skozi radijsko oddajo predstavlja skrite turistične dragulje, ki ostajajo nepoznani številnim tujim turistom, ki obiščejo Slovenijo. Tako so v letu 2018 predstavili kar 18 morda spregledanih, a izjemnih turističnih paketov z vseh koncev Slovenije. Pakete je preizkusilo 18 parov tujcev, ki v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo (člani Radio Si International club-a), in izkušnje delilo v radijski oddaji v angleškem jeziku in na spletni strani www.sloveniashiddengems.si, kjer so prav vsi turistični paketi predstavljeni v sliki in besedi, slišati pa je mogoče tudi vse radijske reportaže.

Izbor ponudnikov je bil prepuščen uredništvu Radia Si in poslušalcem, ki so glasovali za predloge. Ob zaključku akcije pa so lahko poslušalci in obiskovalci spletne strani med 15. oktobrom in 15. novembrom glasovali in med 18-imi finalisti izbrali tri zmagovalce akcije, ki so na prireditvi v Vili Bianca v Velenju prejeli priznanje »Slovenia’s hidden gems 2018«.

Prav vsi finalisti so prejeli priznanja in lončarske izdelke Centra domače in umetnostne obrti iz Slovenske Bistrice, med njimi tudi direktorica javnega zavoda ZPTM Brežice, Matejka Gerjevič.

ZPTM Brežice je sodeloval s paketom »Exploring the history, scenery and taste of Brežice«, ki ga je pripravil v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice, Mestno hišo Brežice, Gostilno Splavar, repnicami in Jovsi.

Vedno znova ugotavljamo, da smo turizem ljudje in le s sodelovanjem lahko dosežemo skupne zmage ter poskrbimo za najboljšo promocijo našega kraja!

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

10.05.2019 | PANORAMA

90 let Ane Baznik

12.05.2019 | PANORAMA

Zlati znak Damjani Grubar

17.05.2019 | PANORAMA

Za zdravje in vitalnost