Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški vrtičkarji smo tudi letos prižgali praznične lučke v našem lepem mestecu

Objavljeno: Petek, 04.12.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Škratki- Tanja
Vsako leto znova se v Vrtcu Mavrica Brežice veselimo našega pohoda z lučkami. Otroci v svojih ročicah skozi celo mesto nosijo trepetajoče lučke, s katerimi upajoče migljajo skozi mestno jedro, da bi nemara z njimi prižgali tudi vse ostale luči v praznično obarvanih Brežicah. Pospremljen z vzdihom začudenja vseh pričujočih se »čudež« dejansko tudi zgodi: ko se vsi pohodniki z lučkami ustavimo v centru mesta in močno pomigamo s svojimi majhnimi lučkami, se prižgejo še ostale praznične luči v celem mestu.

Račke- Maja T.
Kljub čudnim časom smo se veselili tudi letošnjega prižiga lučk. Čeprav je bil popolnoma drugačen kot običajno, ni bil nič manj čaroben. Če kdaj, potem smo se imeli ravno letos priložnost naučiti, da je pravzaprav največje darilo tega sveta, da smo zdravi in imamo drug drugega. Da se lahko ob mehki svetlobi svečk umirimo ter se posvetimo svojim najbližjim in najdražjim. Da si pogledamo v oči in se obdarimo z nežnostjo, s prijaznostjo, človeško toplino. Si zaželimo vse dobro ob praznikih, ki prihajajo. Če kdaj, potem ravno letos ne smemo dovoliti, da bi se med prazničnim decembrom ne ovili v čarobnost in mehkobo teh dni. Letos prijaznost in toplino sočloveka še posebej močno potrebujemo.

Zato smo v Vrtcu Mavrica Brežice povabili otroke in odrasle, da skupaj z nami prižgejo praznične lučke v 1. december malo drugače: otroci so doma izdelali svoje lučke in jih v torek, 1. decembra, ob 17. uri namesto na pohodu skozi mesto prižgali na svojih domovih. Dogodek so starši fotografirali in prejeli smo čudovite utrinke. Z vami jih delimo nekaj, več pa si jih boste lahko ogledali na spletni strani našega vrtca.

Zahvaljujoč pridnim ročicam naših malčkov in ob dobri volji njihovih staršev tako v Brežicah nismo ostali brez prazničnih lučk! Morda jih ni mogoče takoj opaziti, a če znamo pogledati malo bolje, skozi otroške oči, jih bomo gotovo opazili. Prijazno svetijo na tem in onem oknu, v teh in onih očeh.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo, da ste osvetlili mesto in s fotografijami vaših malčkov ogreli naša srca.

Prijazen in nežen naj bo december, leto, ki prihaja, pa predvsem polno zdravja!

V imenu otrok, staršev in zaposlenih v Vrtcu Mavrica Brežice:
Silvija Komočar, ravnateljica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.04.2019 | Oglas

Kako opremiti otroško sobo?

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu