Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brezplačna vadba joge na prostem

Objavljeno: Petek, 02.08.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Joga v grajskem parku

V grajskem parku ob sevniškem gradu tudi v letošnjem poletju poteka brezplačna vadba joge.

V mesecu juliju je vsak torek med 19. in 20. uro potekala v grajskem parku ob sevniškem gradu brezplačna vadba joge po sistemu Joga v vsakdanjem življenju. Vadba na prostem, pod mogočnimi krošnjami dreves, bo potekala tudi v avgustu. Vodi jo inštruktorica joge, članica Društva Joga v vsakdanjem življenju Novo mesto, Anita Jazbec. Vadbe se običajno udeleži okoli 40 vadečih.

Vadbi različnih jogijskih položajev se lahko pridruži kdorkoli in kadarkoli, saj so vodene vaje primerne za vsakogar (ne glede na starost in trenutno fizično kondicijo), ne zahtevajo posebnega predznanja ali predpriprav. Kdor se udeležuje vadbe, zanjo potrebuje le udobna, ohlapna oblačila in podlago za vadbo (armaflex). Izvajanje vaj poteka v ležečem, sedečem in stoječem položaju. Enourna vadba prinaša sprostitev in dobro počutje.

V Posavju vadba joge na prostem poteka ob torkih v sevniškem grajskem parku med 19. in 20. uro (v primeru dežja odpade), v Krškem ob četrtkih v parku pri Valvasorjevi knjižnici (v primeru dežja v prostorih društva, Cesta Krških žrtev 31), v Brežicah ob sredah v parku pred mladinskim centrom (v primeru dežja v športni dvorani MC).

S. R.
« Nazaj na seznam