Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Business Hive 2020

Objavljeno: Nedelja, 11.10.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
BH-219
Si kreativec po duši in ti je reševanje izzivov v veselje? Potem je Business Hive pravi naslov za tebe, saj je mednarodno tekmovanje, ki povezuje vodilna slovenska podjetja z ambicioznimi in kreativnimi študenti, ki si želijo pridobiti čim več praktičnih izkušenj iz poslovnega sveta.

BH-32
Business Hive je tridnevno mednarodno case-solving tekmovanje, ki bo potekalo med 6. in 8. novembrom 2020. Za dogodek je letošnje leto prav posebno, saj bo obeležilo okroglih 10 let. Na tekmovanju se 3- ali 4-članske skupine študentov soočijo z izzivi, ki jih zanje pripravijo priznana slovenska podjetja. Nato imajo udeleženci znotraj tima manj kot 72 ur časa, da se domislijo svoje rešitve. Po kreativnem vikendu, polnem spremljajočih aktivnosti, druženja in navezovanja poznanstev, je čas, da rešitev predstavijo podjetju. Predstavniki podjetja izberejo skupine z zmagovalnimi idejami, ki so nagrajene z referenčnim pismom in denarno nagrado v znesku 1000 €. 

Kot je že zgoraj omenjeno, gre za mednarodno tekmovanje, kar pomeni, da dogodek poteka v angleškem jeziku in se lahko na njega prijavijo tako slovenski kot tudi mednarodni študenti z vseh fakultet in držav.

Novost letošnjega dogodka pa je, da bo prvič potekal v ON-LINE izvedbi, več informacij pa najdete na njihovi spletni strani https://www.business-hive.net/, kjer se bodo prijave odprle že jutri, 12. oktobra, zato pohitite!

O organizatorju Business Hive tekmovanja:

Združenje Management Group je neprofitna študentska organizacija s sedežem na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Že od leta 1994 povezuje študente različnih fakultet, ki si želijo v času študija pridobiti tudi praktične izkušnje na področju organizacije in vodenja projektov ter si zagotoviti uspešen vstop v poslovni svet. Poleg tekmovanj organizirajo tudi številne okrogle mize, predavanja, dobrodelne prireditve in študentske izmenjave, ki vsakič znova povežejo med seboj mlade in ambiciozne študente.

Vir: Management Group/N. Đ.
« Nazaj na seznam