Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čarobni december OŠ Cerklje ob Krki

Objavljeno: Petek, 06.12.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
os_cerklje_cudezni_december (9)

Stojnica s kolesom sreče, ki je ponujala številne nagrade

Osnovna šola Cerklje ob Krki je v četrtek pred gasilskim domom v Cerkljah organizirala dobrodelni dogodek Čarobni december, na katerem so zbirali sredstva za šolski sklad. Z lučkami in božično-novoletnimi okraski okrašene stojnice so resnično poudarile čarobnost tega prazničnega meseca.

os_cerklje_cudezni_december (3)

Društvo prijateljev mladine Cerklje ob Krki je s toplimi napitki skrbelo, da so se obiskovalci v hladnem večeru vsaj malce pogreli.

Kot nam je razložila predsednica šolskega sklada Andreja Ninković, ki je svetovalna delavka na šoli, so se v tem šolskem letu odločili, da v okviru šolskega sklada organizirajo več manjših dobrodelnih dogodkov, prvi je bil tek podnebne solidarnosti oktobra, drugi je bil včerajšnji, sledijo pa še trije prihodnje leto. Dobrodelni dogodek Čarobni december so zaznamovale stojnice ter izdelki učencev, učiteljev, vzgojiteljic, prostovoljcev in članov Šolskega sklada. Kot pravi Ninkovićeva, je bil njegov namen, da nanj povabijo starše in ostale krajane ter da s prodajo izdelkov, ki so jih izdelali v šoli s pomočjo nekaterih staršev in prostovoljcev, poskušajo pridobiti čim več sredstev za šolski sklad, ki so namenjena za nadstandardne dejavnosti, predvsem za učence, ki potrebujejo morda malo več, pa tudi za tiste, ki si nadstandarda ne morejo privoščiti.

os_cerklje_cudezni_december (25)

Poleg Andreje Ninković (levo) sta bili glavni organizatorki dogodka tudi Mojca Šterk (v sredini) in Estera Gramc Žičkar.

Stojnice so ponujale t. i. kolo sreče, pri katerem so na pomoč kot sponzorji in donatorji priskočili številni samostojni podjetniki in podjetja iz lokalne skupnosti in širše, ter številne izdelke, ki so nastali v okviru projekta Pogum in izpod rok prostovoljcev, od domačih mlincev, rezancev, marmelad, vroče čokolade, rožmarina, soli, granol do voščilnic in ostalih umetniških izdelkov učencev ter predvsem vzgojiteljic vrtca Pikapolonica, pri čemer je Ninkovićeva izpostavila novost – koledar OŠ Cerklje ob Krki, ki so ga v okviru tehniškega dne izdelali učenci.

»Šolski sklad na šoli deluje tako, da si vsako šolsko leto zastavimo letni načrt, kako bomo pridobivali sredstva zanj in večinoma so to dobrodelni dogodki, na katerih se povezujemo z lokalno skupnostjo, pa tudi donacije, sponzorstva, akcije zbiranja starega papirja, v okviru katerih nagrajujemo posamezne razrede in s tem še bolj motiviramo učence,« je pojasnila in še dodala, da bodo manjši dobrodelni dogodki, načrtovani za februar, marec in maj 2020, prav tako namenjeni zbiranju sredstev za šolski sklad, ki bodo namenjena ne samo za nadstandardne dejavnosti, kot so izleti, ampak tudi npr. za didaktični material in druge pripomočke, ki jih šola in vrtec potrebujeta.

Na dogodku Čarobni december so skupaj z donacijami zbrali nekaj manj kot 2000 evrov.

R. R.
« Nazaj na seznam