Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Člani THD Zdole očistili svoj kraj

Objavljeno: Ponedeljek, 15.04.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Člani THD Zdole očistili svoj kraj
Ponovno so pred nami spomladanske čistilne akcije. Zavedamo se, da so čistilne akcije plod vsakoletnega truda mnogih prostovoljcev, zato jih cenimo in podpiramo, hkrati pa spodbujamo, da se čistilne akcije vsakoletno izvajajo.

Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Akcijo v krajevni skupnosti Zdole že vrsto let spodbuja in usklajuje Turistično hortikulturno društvo Zdole. Tako so člani THD in krajani KS Zdole v soboto, 13. 4., očistili poti, ki vodijo do Zdol, okolico igrišča, cerkve in pokopališča.
Člani THD Zdole očistili svoj kraj
Kljub široki mreži komunalnih in zabojnikov za smeti na vsakem dvorišču, so med nami še vedno posamezniki, ki mečejo odpadke skozi okna svojih avtomobilov in jim ni mar za okolje, v katerem bivamo vsi. Vsak še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja.

Majhne stvari, ki jih počnemo vsak dan, lahko skupaj močno vplivajo na okolje. S pravilnim izbiranjem doma, v službi ali trgovini lahko pomembno pripomoremo k zmanjšanju bremena za svoje okolje.
 
Vir: THD Zdole
« Nazaj na seznam
»