Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan brez alkohola 2020 v Brežicah

Objavljeno: Torek, 29.09.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_20200921_105934
V sklopu projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola – smo pri Zvezi prijateljev mladine Krško letos že drugič obeležili Dan brez alkohola.

Tradicionalno smo želeli dogodke pripraviti v pomladnih mesecih, a smo letos zaradi aktualne epidemiološke situacije dogodek ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov NIJZ izvedli 21. septembra 2020 na katerem smo javnost ozaveščali o projektu SOPA. Organizator dogodka je bila Območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje Celje v sodelovanju z Občino Brežice in Centrom za krepitev zdravja ZD Brežice.
IMG_20200921_111353


Na dogodku smo sodelovali s predstavniki petih nevladnih organizacij, ki sodelujejo v omenjenem projektu, in sicer Društvo za zdravje srca in ožilja – podružnica Posavje, Športna zveza Brežice, Dnevni center ŠENT CELEIA Celje, Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske in Škofijska Karitas Celje.

Z dogodkom smo želeli en dan v letu nameniti pogovorom o škodljivosti pitja in posledicah, ki jih alkohol prinaša tako za posameznika kot tudi za družbo. Tega smo se na dogodku lotili z naslednjimi aktivnostmi: kolo sreče, spomin, reševanje križanke in rebusa, poišči pare, igro »Pijana očala«, da smo privabili ljudi, da razmislijo o mitih o alkoholu, ki prevladujejo v Sloveniji, ter jih skupaj razbijali. Ponudili smo jim gradiva z nasveti o zdravem življenjskem slogu, pristopu SOPA in aktivnostih v okviru projekta, na voljo so jim bile tudi informacije o virih pomoči v regiji. Vse aktivnosti so financirane s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije.

Pripravila: Tjaša Rakar
 
« Nazaj na seznam