Časopis za pokrajino Posavje
27.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan brez avtomobila letos na zaprtem delu videmske ulice

Objavljeno: Sreda, 22.09.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_0273

Otroški vrvež na zaprtem delu Ceste 4. julija

Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti vsako leto poteka t. i. dan brez avtomobila. v Krškem so ga letos pripravili na zaprtem (vzporednem) delu Ceste 4. julija na Vidmu.

"Dan brez avtomobila je namenjen ozaveščanju o tem, kako bi bilo, če bi bila ulica zaprta za avtomobile in bi po njej lahko hodili peš ali se vozili s kolesom, se na njej družili in igrali. Ljudem poskušamo pokazati, da se da v mestnem središču živeti tudi brez avtomobila," je ob tem povedala koordinatorka Evropskega tedna mobilnosti na Občini Krško mag. Romana Pečnik.
DSC_0292

Sodelovala je tudi krška redarska služba.


Za otroke so v dopoldanskem času na zaprtem delu videmske ulice pripravili številne aktivnosti: risanje po asfaltu, klovna iz Teatra Cizamo, predstavniki nekaterih športnih društev so otrokom pripravili razne poligone, redarska služba jih je seznanila z nekaterimi pravili o obnašanju v prometu, na koncu pa so jih nagradili s sladoledom v bližnji slaščičarni. 

DSC_0302

Na koncu so se še posladkali s sladoledom.

V projektu sicer sodelujejo vse šole v občini, a so se nekatere odločile, da bodo aktivnosti izvedli v okolici svojih šol, na Videm pa so prišli otroci z videmskega vrtca ter iz krške in leskovške šole.

Nocoj bo na Vidmu popoldan še zaključni dogodek Evropskega tedna mobilnosti z uličnimi koncerti, plesnim nastopom in športno-zabavnim programom za otroke ter žrebanjem nagrajencev akcije »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«

P. P.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki