Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Danes v Kostanjevici na Krki prvi Resslov festival piva

Objavljeno: Petek, 02.08.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Ressel
»Ti se sam' sprost« je slogan letošnjega in tudi prvega, Resslovega festivala piva. Posavska pivovarna se vsakega projekta loti resno. In tako je tudi tokrat. Pestro dogajanje prvo soboto v avgustu na idilični lokaciji festivala ob reki Krki v Kostanjevici se prične ob 10. uri s pravo regato ali dirko okoli otoka v kanujih in starinskih čolnih. Pričakujemo napete in predvsem zabavne obračune, ki se pričnejo in končajo pri Mestni čolnarni, kar enostavno ne smete zamuditi!

Sledi pivovarski del dogajanja, kjer boste imeli možnost poizkusiti kar 28 različnih piv, ki jih skrbno varijo v 17 gostujočih butičnih pivovarnah iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Da bo vse še bolj pestro, se bodo piva izmenično zvrstila na točilnikih. Ob uživanju najrazličnejših stilov in okusov piva boste lahko pokramljali s številnimi lastniki pivovarn in mojstri varjenja piva, ki vam bodo svoje zvarke tudi podrobneje predstavili. Vsa piva se bo točilo v festivalski kozarec za večkratno uporabo, ob koncu festivala pa vam ta ostane kot lep spominek in ga odnesete domov, saj organizatorjem ni vseeno za okolje. Za zvoke dobrega rock 'n' rolla bodo poskrbeli DJ in stari mački iz skupine Stenbend, ki ne razočarajo. Pa lačni tudi ne boste, saj vas bodo z odličnimi burgerji pocrkljali Do kosti. Ravno tako je na prizorišču moč prenočiti in si postaviti šotor.

Sedaj že veste, kje boste to soboto! Veslanje, možnost kampiranja, super vzdušje, nasmejani ljudje, dobro pivo ter, močno upamo, sončno vreme! In vse to na svetovni dan piva, zato ga proslavimo skupaj! Se vidimo v Kostanjevici!

Jure Zlobko, Pivovarna Ressel
« Nazaj na seznam