Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Danes vabljeni na prižig prazničnih lučk

Objavljeno: Petek, 01.12.2017    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
prizig
Ob vstopu v praznični prednovoletni čas bo tudi letos na prvi decembrski dan v Zatonu prireditev Prižig prazničnih lučk. Tradicionalni družinski dogodek pripravlja družba Kostak, kjer so se tudi v letošnjem letu pri izdelavi okrasitve povezali z lokalno skupnostjo.

Prireditev Prižig prazničnih lučk se bo začela 1. decembra ob 18. uri v Zatonu. Tokratni dogodek bo obarvan glasbeno, zaznamoval ga bo koncert znanega slovenskega glasbenika Trkaja, ki je vzornik številnim generacijam – od najmlajših do najstarejših. Dogodek bodo pospremile tudi maskote – Kostakova veverica Vita, ki otrokom pomaga ločevati odpadke, v skladu s prazničnim časom pa se ji bosta pridružila še jelenček Rudolf in praznična jelka. Ob dogodku se bodo na stojnicah predstavili tudi nekateri lokalni ponudniki in društva, poskrbljeno pa bo tudi za tople napitke in okrepčilo.

Praznične lučke bodo osvetlile tudi letošnjo okrasitev mesta. Zasnovo tokratne okrasitve so pripravili v društvu Prostor vmes, kjer so se osredotočili na izdelavo srebrnih elementov, ki se bodo pojavljali na celotnem območju starega mestnega jedra – od jelke v Zatonu do Hočevarjevega trga. Pri izdelavi več sto srebrnih okraskov so sodelovali tudi prostovoljci Večgeneracijskega centra Krško, ki so tako pomagali soustvariti srebrno praznično sliko mesta, ki bo zaživela prav ob dogodku Prižig prazničnih lučk.

Z organizacijo dogodka ob prižigu prazničnih lučk družba Kostak izpolnjuje svojo zavezo družbene odgovornosti in povezovanja z okoljem, ki jo nadaljuje tudi naslednji dan, v soboto, 2. decembra, ko bo na Tržnici Videm v okviru Miklavževega sejma ponovno Kostakova izmenjevalnica. Tudi tokrat bodo zbirali in izmenjevali uporabne predmete in igrače, v sodelovanju s Staro šolo Krško pa bodo potekale tudi ustvarjalne delavnice, na katerih bodo obiskovalci lahko izdelali tekstilne vrečke, gamaše, kapice in rokavice iz starih oblačil.

Vir: Kostak
« Nazaj na seznam
»