Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dansko podjetje Jysk je v Krškem predstavilo novo zeleno akcijo

Objavljeno: Ponedeljek, 15.05.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Za moje zeleno mesto4
Zavedanje o pomembnosti vpliva vseh svojih poslovnih procesov na podnebne spremembe in družbo kot celoto je podjetje JYSK spodbudilo, da poleg že obstoječih globalnih projektov začne tudi »zeleni« projekt – JYSK ZA MOJE ZELENO MESTO, katerega cilj je z aktiviranjem in vključevanjem zaposlenih v podjetju, v sodelovanju s predstavniki mest in občin, spodbuditi spremembe na lokalni ravni.

Krško je mesto, ki potrebuje dodatne zelene površine in tam je bil tudi predstavljen ta dolgoročni zeleni projekt. »Mesto Krško, ki ga vsi povezujemo z jedrsko elektrarno, je bilo izbrano za začetek tega velikega projekta. Ravno zato smo se ob podpori lokalnih oblasti odločili za pobudo, v kateri želimo zagotoviti zelene površine za čista in zelena mesta tudi v preostali Sloveniji. Z akcijo pod geslom »JYSK ZA MOJE ZELENO KRŠKO« smo pokazali, da so spremembe možne, če imamo vsi isti cilj. Kot mednarodno podjetje s trgovinami po vsej Evropi želimo delovati lokalno v vsakem pomenu te besede in integrirati trajnostno poslovanje v vsa relevantna področja poslovanja.
Za moje zeleno mesto7


V boju proti podnebnim spremembam smo pripravljeni narediti več kot le del svoje odgovornosti, kar zahteva angažiranost celotnega podjetja. Cilj projekta je, da z angažiranostjo zaposlenih, ki so pobudniki pozitivnih sprememb, naredimo spremembe na lokalni ravni. Tako bo mesto Krško prijetnejše za bivanje vseh someščanov«, je povedala Zvjezdana Novak, Communications menedžerka v JYSK-u za Slovenijo, Hrvaško, BiH in Srbijo.
Za moje zeleno mesto3

V okviru projekta so v Ribiški ulici, pod glavnim mostom čez Savo v Krškem, zasadili različna drevesa. Od javorja, do leske in ameriškega jesena, lipe in črne jelše, vse na pobudo zaposlenih iz trgovine JYSK v Krškem. Akcija je potekala v soboto, 13. maja, v njej pa so poleg zaposlenih iz JYSK-a sodelovali tudi zaposleni iz komunalnega in gradbenega podjetja.

Da bi dodatno podprl tako pomembne pobude, se je JYSK odločil, da bo vse zaposlene, ki sodelujejo v akciji ozelenitve, nagradil s prostim dnevom.

»Mestna občina Krško podpira podobne projekte oziroma si jih želi še več, saj se zaposleni na občini trudijo mesto še bolj ozeleniti. Z mestnim drevjem pomagamo mestu pri zniževanju visokih temperatur, izboljušujemo klimo in zadržujemo vlago v poletnih mesecih. Ravno zato občina podpira vse, ki se želijo vključevati pri znamjševanju vplivov podnembnih sprememb, zato spodbujamo tudi podjetja, da se pridružijo podobnim akcijam in se zahvaljujemo podjetju Yjsk za donacijo in akcijo«, je akcijo pozdravila podžupanja Brigita Piltaver Imperl
 
Projekt se bo nadaljeval tudi v ostalih mestih, kjer JYSK deluje, z različnimi akcijami večkrat letno. Te bodo definirale specifične potrebe vsake lokacije s sporočilom, da lahko vsak posameznik z malo dobre volje naredi velike stvari za svoje mesto in družbo v kateri živi!

Vir: Jysk
« Nazaj na seznam
»