Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dedek Mraz je prinesel darila otrokom v KS Dolenja vas

Objavljeno: Nedelja, 20.12.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
dedek

Dedek Mraz s svojim spremstvom ob obiskovanju dolenjevaških otrok, foto: M. H., G. B., I. K., arhiv KS DV

Dedek Mraz, ki je običajno v tem času vsako leto obiskoval otroke s svojim spremstvom, se je letos odločil, da kljub koronskim ukrepom najde ustrezno pot do najmlajših, saj nanje nikakor ni pozabil. Krajevna skupnost Dolenja vas mu je prišla s svojimi zamislimi naproti in na območju vasi, ki spadajo pod njeno okrilje, Dolenja vas, Libna, Stari Grad in Pesje v njegovem imenu razposlala nepoimenska vabila ter starše na ta način pozvala, naj pokličejo, da bo dedek Mraz obiskal vsakega izmed njih na njihovem dvorišču.

Po besedah predsednika Mateja Libenška so v okviru KS poskrbeli za 54 daril za otroke stare do 10 let, za večje pa namenili posladek. »Odziv staršev je bil nad pričakovanji, nad našo pobudo so bili izredno zadovoljni, obenem pa tudi presenečeni, saj v teh časih, ko smo vsi zaprti v okviru svoje hiše, niso pričakovali, da bi njihove otroke lahko obdaril dedek Mraz,« je povedal Libenšek, ki smo ga ujeli med dogodkom 19. decembra, h kateremu je pristopilo tudi PGD Dolenja vas, ki je z veseljem prispevalo gasilski kombi.

»Tega smo preobrazili v pravo praznično vozilo, da se je dedek Mraz še bolj slovesno popeljal po naši krajevni skupnosti,« je še povedal predsednik, ki je omenjeni kombi tudi vozil, ob tem pa je dodal, da je okrasitev potekala v ožjem družinskem krogu. Prav tako je v domeni domačega kroga organiziral tudi celotno spremstvo, saj dedek Mraz nikakor ne more potovati brez snežink, potrebno pa je bilo po njegovih besedah poskrbeti tudi za ukrepe v povezavi s covid-19.

Na sobotnem potovanju pa letos ni bilo snega, bila pa je gosto gosta megla in slovesno okrašeno prevozno sredstvo je v rahlo pršenje rezalo tudi s primernimi glasbenimi vižami in vabilo otroke in starše na svoja dvorišča. Kakor smo lahko kot oddaljeni opazovalci spremljali, je bilo navdušenje otrok neverjetno, pa tudi besede sogovornika so izpričale, da so bili dobrega moža vsi izredno veseli in so ga z navdušenjem pričakovali ves dan in pogledovali proti dvoriščni ograji, kdaj ga bodo zagledali ter z iskricami v očeh radoživo z njim ob prihodu tudi poklepetali. Potovanje dedka Mraza se je pričelo ob mraku, ko je ob približno 16. uri sedel v jeklenega konjička, da je prišla do izraza migetajoča okrasitev in dobre štiri ure obiskoval najmlajše krajane, kakor je še povedal Libenšek in dodal, da kaj tako posebnega na območju krajevne skupnosti še ni bilo: »… zato smo prav veseli, da smo v teh težkih in negotovih časih k hišam prinesli malo posebnega in vsaj za trenutek bolj sproščenega prazničnega vzdušja.«

M. H.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

09.01.2020 | Redakcija

Edini ohranjen uskoški stolp

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

19.05.2020 | Oglas

Igrače