Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dedek Mraz obiskal vasi KS Cerklje ob Krki

Objavljeno: Ponedeljek, 28.12.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
IMG_20201228_174109

Dedek Mraz je obdaroval tudi najmlajše na Črešnjicah.

Kdor je mislil, da letos zaradi epidemije novega koronavirusa zadnjega od treh decembrskih dobrih mož, dedka Mraza, ne bo, se je pošteno zmotil. No, vsaj v KS Cerklje ob Krki lahko rečejo, da je kljub vsem veljavnim ukrepom našel način, da jo obišče tudi letos. Dedek Mraz je namreč včeraj in danes s svojim spremstvom prevozil vseh 17 vasi KS Cerklje ob Krki, skoraj v vsaki vasi pa so ga pričakali že kar malo neučakani in radovedni najmlajši, ki jih je seveda tudi obdaril.

DSC_9773

Dedek Mraz in njegova snežinka med vožnjo po Župeči vasi

V nedeljo je dedek Mraz mahal otrokom pa tudi odraslim v vaseh desnega brega reke Krke - Izvir, Brvi, Gorenja Pirošica, Dolenja Pirošica, Bušeča vas, Poštena vas, Vinji Vrh, Vrhovska vas in Stojanski Vrh, na deževni ponedeljek pa se je mudil še v vaseh na levem bregu Krke - Boršt, Račja vas, Župeča vas, Cerklje ob Krki, Črešnjice, Zasap, Hrastje in Gazice. Njegov prihod je že na daleč napovedovala praznična glasba, ki se je slišala iz zvočnikov spremljajočega gasilskega vozila. Vsekakor v teh težkih 'koronačasih' zelo pohvalna in srčna gesta, s katero so predvsem najmlajšim pričarali vsaj nekaj tistega veselja in pričakovanja, ki ga božično-novoletni prazniki vedno prinašajo.

Prihod dedka Mraza je organiziralo VTKD Gadova peč v sodelovanju z Marketom Dušak, ZPM Cerklje ob Krki, PGD Cerklje ob Krki in PGD Pirošica. V spodnji fotogaleriji si oglejte, kako smo dedka Mraza z njegovo pomočnico snežinko danes ujeli v Župeči vasi, Cerkljah ob Krki in na Črešnjicah ter še nekaj nedeljskega dogajanja po vaseh KS Cerklje ob Krki, ki ležijo na desnem bregu Krke.

R. R., foto: R. R., Verica Lajkovič in Stane Omerzu

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led