Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dedek Mraz tudi letos obdaril kar 1480 otrok

Objavljeno: Sreda, 30.12.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
foto7
Zveza prijateljev mladine Krško je v sodelovanju z društvi prijateljev mladine, vrtci ter Občino Krško, ki je zagotovila darila, tudi letos pripravila in izvedla decembrsko obdaritev otrok v občini Krško.

Tako kot vsako leto je vse predšolske otroke v občini Krško od letnika 2014 do letnika 2019 obiskal dobri stari dedek Mraz, ki je imel kar pestro pot. Dedek Mraz je s svojim prihodom navdušil otroke, ki so ga nestrpno pričakovali, kot tudi tiste malo večje.
foto8
Obdaritev se je letos izvedla na malo drugačen način ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ za preprečitev širjenja novega koronavirusa. Obdarovanje je potekalo po načinu »drive in«, kar pomeni, da so otroci pozdravili dedka Mraza kar iz avtomobila, on pa jim je predal darilo, jih prijazno pozdravil ter jim zaželel čudovite praznike. Otroci so z iskricami v očeh in nasmehi na obrazih sprejeli darila.

Svoje potovanje je začel v četrtek, 17. 12. 2020, kjer je obdaril vse predšolske otroke KS Senovo, KS Raka in KS Koprivnica. Nato se je odpravil v Brestanico, kjer je v petek, 18. 12. 2020 obdaril predšolske otroke KS Brestanica, KS Rožno in KS Presladol. Svojo pot je nadaljeval v ponedeljek, 21. 12. 2020, kjer je obdaril predšolske otroke KS Podbočje in del otrok šolskega okoliša OŠ Leskovec pri Krškem. Naslednji dan, 22. 12. 2020, je obdaril predšolske otroke iz KS Krško-levi breg, KS Krško-desni breg in KS Gora ter del otrok iz šolskega okoliša OŠ Leskovec pri Krškem. Svojo pot je končal v sredo, 23. 12. 2020, ko je obdaril še zadnjo skupino otrok iz šolskega okoliša OŠ Leskovec pri Krškem in otroke iz KS Zdole ter otroke iz KS Dolenja vas. Na svoji poti je v tem času dedek Mraz obdaril 1480 predšolskih otrok.

Ob konca vsakega posameznega dne se je čutilo veselje otrok in njihovo navdušenje, saj je bilo to zanje po dolgem času ponovno snidenje, ki je bilo toplo in prisrčno kljub razdalji. Naj bosta otroški smeh in njihove sijoče oči popotnica v boljše, predvsem pa bolj zdrave čase.
 
Pripravila: Tjaša Rakar, ZPM Krško
 
 
« Nazaj na seznam