Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Devetošolci spoznavali poklicne priložnosti

Objavljeno: Ponedeljek, 09.12.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_20191209_122530
Na Taboru poklicnih priložnosti, ki je od 5. do 7. decembra 2019 potekal v Mladinskem centru Krško, so devetošolci iz okoliških osnovnih šol, skozi zanimiva predavanja, kreativne delavnice, zabavne igre in praktične oglede podjetij, spoznavali poklice in zbirali informacije, ki jim bodo pomagale pri odločanju glede nadaljevanja šolanja in izbiri poklicne kariere.

Učenci so imeli, poleg praktičnih delavnic pod mentorstvom mladinskih delavcev na katerih so spoznavali sami sebe in svoje kompetence, tudi predavanje mediatorke Ksenije Lorber iz Kariernega centra za mlade v okviru RIC Novo mesto, Vanje Švajger svetovalke iz Zavoda RS za zaposlovanje in Danice Kramžar iz RRA Posavje, ki je učencem predstavila Regijsko štipendijsko shemo.
Poleg tega so si v petek dopoldan devetošolci od blizu ogledali tudi delovanje dveh podjetij iz Novega mesta, za kateri so v anketah izrazili največ zanimanja, in sicer: Radio Krka, kjer so spoznali delovanje radijske postaje in poklice, ki jih zaposluje radio, ter obrat za proizvodnjo trdnih oblik zdravil (tablet in kapsul) Notol 2 znotraj Krke, tovarne zdravil, d. d.

Ob koncu tridnevnega druženja so učenci pozitivno ocenili informacije pridobljene v okviru tabora, največje navdušenje pa so izrazili nad družabnimi večeri in nočitvami v mladinskem hotelu.
 
TEKST in FOTO: Tanja Brate, MC Krško
« Nazaj na seznam