Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dež uslišal organizatorje, v Brežicah se je že v petek zbralo veliko obiskovalcev

Objavljeno: Sobota, 30.06.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
bmm_2018_petek78

Razpoloženje obiskovalcev je bilo že v petek na vrhuncu.

Festival Brežice, moje mesto je že v petek postregel s pestrim dogajanjem in številnimi obiskovalci, ki so dodobra napolnili (blatno) prizorišče pod velikim festivalskim odrom. Tudi vreme je uslišalo prošnje organizatorjev iz ZPTM Brežice in vseh ostalih, ki so se želeli prepustiti glasbeno-kulinaričnim užitkom.

bmm_2018_petek39

Kuhna na ulci je privabljala številne.

Zanje je že od 17. ure dalje poskrbela Kuhna na ulci, ki se je predstavila z lokalnim pridihom vsebine Domače je domače. Kuhali so: Tri lučke, Oštarija, Stara gostilna Krulc, Gostilna Repovž in Gostilna Šempeter, svojo stojnico sta imela tudi Pivovarna Ressel in Vina Keltis.

bmm_2018_petek151

Rojstnodnevna zabava na odru

Na glavnem odru pa se je pričelo dvodnevno koncertno dogajanje. Najprej je v sklopu svoje turneje ob 20-letnici obstoja nastopila skupina Tabu, za njo pa je na oder prišla še legendarna zasedba Crvena jabuka na čelu z Draženom Žerićem - Žero. Vmes je moderator Uroš Bitenc, ki je peljal skozi petkov večer, na prizorišče poklical udeležence Marša v Bresce, ki jih je sprejel tudi brežiški župan Ivan Molan in obenem pozdravil vse obiskovalce. Manjkala ni niti rojstnodnevna torta za eno od pohodnic.

Sicer pa se pestro dogajanje v Brežicah nadaljuje tudi danes in jutri. Najmlajše od 9. ure dalje v sklopu Škratje čarovnije v brežiškem parku zabavajo Čuki in številni animatorji pestrih delavnic. Ob 15. uri se na glavnem prizorišču pričenja sklepno dejanje Kuhne na ulci z naborom izvrstnih slovenskih in hrvaških kuharjev, ki bodo ustvarjali na Zadnji večerji. Večerni del bo tekaško ogrel olimpijec Primož Kozmus, na veliki oder pa ob 20.15 uri prihaja Lea Sirk, sledijo ji Psihomodo Pop in S.A.R.S. Nedeljsko dopoldne bo v znamenju pohodništva. Promotor zdravega načina življenja Lojze Ogorevc vas bo ob 9. uri popeljal na Bosonogi pohod na Sv. Vid. V nadaljevanju dneva pa sledi sprostitev, zabava in poletni okusi na Summer Jamu v Beach Bar Tochki.

R. R.
« Nazaj na seznam