Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dijaški dom ŠCRS, moj drugi dom

Objavljeno: Sobota, 08.10.2016    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
slika2

Piknik v dijaškem domu

Počitnice so izpuhtele in kot bi mignil, se je spet pričelo zgodnje vstajanje, delanje domačih nalog ter za nekatere izmed nas tudi življenje v dijaškem domu. Ritual, ki ga počnemo vsako nedeljo, nam je večini že zelo dobro znan – to je pakiranje kovčkov in potovalnih torb ter še isti dan pot v dijaški dom. Nekateri se v naš "drugi dom" odpravimo z vlakom, drugi z avtobusom ali avtomobilom.

slika4

Prosti čas

Letos smo sprejeli 35 novih sostanovalcev, ki se še privajajo na življenje zdoma ter na novo okolico in s tem tudi na nove ljudi - vendar brez strahu, kajti še vsak izmed nas se je kaj kmalu odlično vključil v celoten potek dneva in si tukaj našel nove prijatelje ter morda celo kaj več. Začetno domotožje kar hitro zgine, saj si čez čas tako zaposlen, da ti teden mine, kot bi mignil in si spet doma. Vsekakor ima bivanje v dijaškem domu veliko prednost; tukaj se naučiš živeti z ljudmi različnih osebnosti, učiš se samostojnosti in postajaš neodvisen, sam si razporejaš čas in si odgovoren zase, namreč tukaj ni staršev, ki bi delali stvari namesto nas.

slika3

Druženje v dnevni sobi dijaškega doma

Dan pri nas poteka približno takole. Zjutraj, pred poukom, se dan začne s prebujanjem, urejanjem ter z zajtrkom. Takoj za tem gremo k pouku ter se vrnemo v času kosila, ki ga vsi že težko pričakujemo. Po kosilu od 15. pa do 17. ure sledijo obvezne učne ure, med katerimi se dijaki učimo in rešujemo domače naloge. Sledi prosta ura, ob 18-ih pa je čas za večerjo.

SLIKA1

Slavnostna večerja

V prostem času lahko dijaki v dijaškem domu obiščemo fitnes, igramo namizni tenis in namizni nogomet ali pa si krajšamo čas z igranjem družabnih iger v dnevni sobi dijaškega doma. Čez leto pri nas organiziramo tematske večere (mehiška večerja, palačinka party, kostanjev piknik, italijanska večerja, slavnostna predbožična večerja ... – v teh primerih večerjo pripravijo člani kulinaričnega krožka).

Vsako leto poteka tudi medsebojno srečanje dijaških domov ter tradicionalno tekmovanje v igranju namiznega tenisa. Za bolj kreativne izmed nas pa izvajamo ustvarjalne delavnice, pri katerih urimo svoje prstke in ustvarjamo razne izdelke ter urejamo dijaški dom. Ob 21.uri se dijaški dom zapre in po znanem stavku "minuta do devetih" že vsi prispemo nazaj v dijaški dom. Ob 21.30 sledi odhod v svoje sobe in pripravljanje na spanje. Za red in mir ter učno pomoč v dijaškem domu skrbijo naši trije vzgojitelji g. Jernej Lakner, ga. Mateja Črnelič Balon in ga. Nataša Šafranko

Dijaški dom ima pet nadstropij in imamo tudi dvigalo. Pred dijaškim domom je urejen park z novimi klopmi, kjer se lahko družimo v prostem času. Že zdaj z veseljem pričakujemo nove dijake in se veselimo medsebojnega druženja. Pri nas se vedno "dogaja".

Vir: Dijaški dom ŠCRS 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

13.07.2022 | Sporočilo

Za isto okolje in podzemne vode

14.05.2020 | Redakcija

Popotovanje v knjižni barok