Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dnevi odprtih vrat društva Bohorska konjenica

Objavljeno: Ponedeljek, 01.07.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Bohorska konjenica-dnevi odprtih vrat (12)
Tudi letos so v okviru društva Bohorska konjenica pripravili dneve odprtih vrat, ki so poleg pohoda po meji občine Krško, ki je potekal v prvi polovici junija, ena izmed pomembnejših aktivnosti v letošnjem letu. V okviru dnevov odprtih vrat so prikazali svoje delovanje, povabili ljubitelje konj na spoznavanje, druženje in uživanje v neokrnjeni naravi.

Društvo deluje že 20 let in sedaj šteje okrog 35 članov. V prostorih, ki jih je že kmalu po začetku ustanovitve pridobilo od Gozdnega gospodarstva na tako imenovanem Federmausu na pobočju Bohorja, imajo urejen hlev za konje, v njih pa je možno tudi prespati. Njihov pogost gost so različne konjenice, ki se odpravljajo na večdnevne pohode iz drugih delov Slovenije, pa tudi Hrvaške.
Bohorska konjenica-dnevi odprtih vrat (14)


Članom društva je predvsem pomembno, da vsem, ki se želijo ljubiteljsko ukvarjati s konji, posredujejo svoje znanje in dolgoletne izkušnje, saj so konji občutljive in pametne živali, ki potrebujejo posebno skrb in razumevanje. Prepogosto se zgodi, da pridejo v roke neodgovornim lastnikom, ki nimajo ‘glave na pravem mestu’. Zato bi v društvo želeli privabiti tudi čim več podmladka, saj se konji vse bolj vračajo v naše okolje in je pravilna skrb zanje zelo pomembna.
 
M. B.
« Nazaj na seznam