Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelna prireditev »Prihod dedka Mraza« v Cerkljah ob Krki

Objavljeno: Sobota, 29.12.2018    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Q65A3479_resize
V petek, 21. decembra 2018, je potekala dobrodelna prireditev »PRIHOD DEDKA MRAZA« v gasilskem domu v Cerkljah ob Krki. Vsako leto Društvo prijateljev mladine Cerklje ob Krki pod okriljem predsednice Daniele Srpčič s sodelovanjem OŠ Cerklje ob Krki in Vrtca Pikapolonica priredi dogodek, na katerega povabi vse otroke v lokalnem okolju do starosti 6 let. Letos je bilo obdarovanih 147 otrok, ki so prišli skupaj s starši v gasilski dom Cerklje ob Krki.

Q65A3445_resize
V okviru Šolske skupnosti in prostovoljcev OŠ Cerklje ob Krki je bila pripravljena gledališka igra z naslovom Pravo darilo, ki je na začetku presenetila z boleznijo dedka Mraza. Škratki in otroci so poskušali priklicati dedka Mraza, kar jim je tudi uspelo.

V vlogi vile, škratkov in pomočnikov so nastopali: Nina Ajster Kuhar v vlogi Vile Ninine, Sanja Ajster Kuhar v vlogi pripovedovalke, Larisa Kuhar v vlogi mame, Hana Haler, Blažka Kodrič, Zala Pungerčar v vlogi škratkov, Zea Pavlovič, Liza Baznik in Kiara Strgar v vlogi škratkov pomočnikov, Hajdi Haler kot glasbenica, ki je zaigrala na bobne in zapela Beli Božič, ter Din Baznik in Tanja Lekić v vlogi tehniške pomoči. Celoten scenarij je pripravila Blažka Kodrič, učenka 7. razreda, režijo pa je prevzela Andreja Ninković. Gledališka igra je prikazala, kako je prijateljstvo izrednega pomena v današnjih časih, kar je izpostavil tudi dedek Mraz, ki je povedal, da s skupnimi močmi lahko veliko naredimo. Kljub vsem darilom je vrednota pravo prijateljstvo bolj pomembno kakor samo pričakovanje daril.

Dvorana gasilskega doma je objeta pela in se pozibavala v ritmih ter pričakovala darila, za katera je poskrbel dedek Mraz pod okriljem sponzorjev, donatorjev in preko prodaje voščilnic. Posebna zahvala gre tudi Jožici Budič, ki je naredila frizure vsem igralcem, in Maji Dušič, ki je naredila poslikavo obraza vsem nastopajočim, Alešu Žičkarju in Esteri Gramc Žičkar (A-li grafika), ki sta priskočila na pomoč, kakor tudi Vinku Jalovcu pod okriljem Prostovoljnega gasilskega društva Cerklje ob Krki. Brez vzgojiteljic Vrtca Pikapolonica pri OŠ Cerklje ob Krki pa tudi ne bi šlo, zato tudi zahvala Tereziji Špiler in Katji Mavrin, da smo dogodek izpeljali.

Torej, pokukali smo v otroška srca in pričarali čaroben večer. Lepo je biti dobrodelen. To šteje. Otroci in starši so nam povedali, da smo jih »začarali« z besedo in dejanji.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.
Foto: Mitja Mladkovič
« Nazaj na seznam
»