Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelni tek v mesecu boja proti raku dojk

Objavljeno: Torek, 08.10.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Dobrodelni roznati tek (39)

Dobrodelna prireditev Rožnati tek za življenje je imela dober odziv.

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah, vendar je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Namen »rožnatega oktobra« je osveščati širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni in s tem plemenitim namenom je bil v soboto v Sevnici organiziran dobrodelni dogodek – Rožnati tek za življenje.

Prireditve, ki se je pričela v sobotnem jutru, se je udeležilo lepo število občank in občanov. Nekateri so opravili test hoje na 2 km, nekateri so se udeležili teka na 3 km, nekateri so pretekli 5 km. »Športno obarvan dogodek smo pripravili prvič in z njim bomo nadaljevali, saj je odziv zelo dober,« je povedala direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič in nadaljevala, da je dogodek tudi dobrodelen – sredstva, pridobljena s štartnino, bodo danes ob 17. uri v sklopu odprtja razstave v galeriji Esculap v zdravstvenem domu namenili Šolskemu skladu OŠ Sava Kladnika Sevnica in društvu Europa Donna Slovenija.

Za prijetno vzdušje na sobotnem dobrodelnem dogodku je poleg udeleženk in udeležencev dobrodelnega teka skrbela še odlična posavska glasbena skupina RockDefect.

S. R.
« Nazaj na seznam