Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Donacije Lions kluba Krško

Objavljeno: Četrtek, 03.12.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMAG2379
Lions klub Krško je vstopil v 25. leto svojega delovanja. Smo majhen del največje svetovne dobrodelne nevladne organizacije, v kateri delujemo prostovoljci različnih starosti in poklicev, s skupnim ciljem – pomagati. Odzivamo se na potrebe naše okolice ter skušamo finančno in materialno pomagati posameznikom, družinam in skupnostim, ki pomoč potrebujejo.

Leto 2020 je prineslo veliko sprememb, žal tudi številne stiske. Virus je pretrgal mnoge stike in onemogočil neposredno komunikacijo med učenci in šolo, med stanovalci domov za starejše in njihovimi svojci, med prijatelji, znanci. Zato smo se odločili, da Domu starejših občanov Krško, Varstveno delovnemu centru Krško-Leskovec, Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca, Domu upokojencev Sevnica in Trubarjevemu dom upokojencev Loka pri Zidanem Mostu podarimo tablico za stike njihovih stanovalcev s svojci.
IMG_20201126_125523

 
Za potrebe izobraževanja na daljavo smo Gimnaziji Brežice donirali pet računalnikov, Šolskemu centru Krško-Sevnica pa smo prispevali finančna sredstva v njihov šolski sklad. Pridružili smo se tudi vseslovenski lionistični akciji in donirali papirnate brisače Domu upokojencev Sevnica in Domu starejših občanov Krško. Zgodaj jeseni  smo  lahko pomagali še društvu Sonček Posavje pri izvedbi letovanja njihovih članov.
 
IMG_20201201_105813

Razmere, v katerih živimo, nas iz dneva v dan opominjajo, kako zelo smo odvisni drug od drugega. Skrb, solidarnost, pomoč so tiste vrline, ki jim individualizem mora prepustiti prednost.  Veliko spoštovanje in zahvala gre v teh časih tistim, ki se soočate z bolnimi in opravljate svoje delo za dobrobit vseh nas. Še naprej se bomo trudili, da vam po svojih najboljših močeh pomagamo.

Vir: Lions klub Krško
« Nazaj na seznam