Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drsališče v Brežicah dobro obiskano

Objavljeno: Četrtek, 10.01.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
drsalisce-brezice (3)
Pred večnamensko športno dvorano v Brežicah je to zimo, od 14. decembra, prvič postavljeno drsališče, s katerim je Zavod za šport Brežice popestril možnosti za zimsko rekreacijo občank in občanov.

Kot nam je pojasnil direktor Zavoda za šport Brežice Ferdo Pinterič, je cena drsanja ugodna, saj stane 2 evra, še dodaten evro morate odšteti za izposojo drsalk, za 3 evre pa je na voljo tudi izposoja t. i. pingvina, ki služi za oporo pri drsanju. »Vsem osnovnim šolam iz občine Brežice v dopoldanskem času zagotavljamo možnost brezplačne uporabe drsališča pod pogojem, da se predhodno uskladi termin in da se drsanje izvaja organizirano pod vodstvom pedagoških delavcev,« dodaja Pinterič.
 
Občina Brežice je v lanskem proračunu za pokrivanje stroškov obratovanja drsališča, ki ga je postavilo podjetje Kota iz Petrovč, zagotovila 15.000 evrov, končni stroški pa bodo znani ob koncu obratovanja, saj je ena večjih stroškovnih postavk poraba električne energije za hlajenje ledu. Del stroškov bo pokril tudi Zavod za šport in seveda vstopnina.
 
»Obisk v decembru in v času novoletnih počitnic je bil dober oziroma v okviru pričakovanega, odzivi tako s strani uporabnikov kot nasploh občanov in s strani šol so zelo pozitivni in pozdravljajo idejo, da se v samem mestu omogoča tovrstna aktivnost,« pravi Pinterič o obisku in odzivu na novost. Drsališče bo, če bodo to omogočali vremenski pogoji, obratovalo do 10. februarja, v kolikor bodo to dovoljevale vremenske razmere in bo še bilo dovolj interesa za drsanje, pa imajo tudi možnost podaljšanja končnega roka obratovanja.

P. P.
« Nazaj na seznam
»