Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drugi tabor »Učna pot« na Bohorju in Senovem

Objavljeno: Ponedeljek, 27.07.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_20200717_170415
Letošnjega dvodnevnega tabora "Učna pot", ki je potekal na Bohorju in Senovem z upoštevanjem ukrepov za zamejitev širjenja virusa, se je udeležilo prek 30 udeležencev iz Skupin za samopomoč zdravljenih alkoholikov, ki delujejo pri CSD Posavje, enota Krško, in članov Društva za pomoč ljudem v stiski Zmagovita pot.

IMG_20200717_170424
Cilj tovrstnih druženj z alkoholom zasvojenih oseb in oseb, ki so opravile bolnišnično ali ambulantno zdravljenje odvisnosti, ter njihovih svojcev je ohranjanje oz. vzdrževanje abstinence, prevzemanje in utrjevanje novega načina življenja, kvalitetno preživljanje prostega časa, sodelovanje svojcev pri utrjevanju vedenjskih in odnosnih vzorcev, dvigu kakovosti odnosov v družini in širši skupnosti, podpori skupine in izmenjavi izkušenj.

Udeleženci so se pretekli petek zbrali pri koči na Bohorju, kjer so najprej opravili kratek ogrevalni pohod do Petrove skale. Uvodno predavanje o funkcionalni prehrani in skrbi za zdravje sta izvedla Irma in Igor Ogorevc iz Planeta Zdravje. Sledile so socialne igre na temo življenjskih skrivnosti, večer pa se je zaključil z literarnim večerom ob glasbi. Nastopili so Franci Černelč (harmonika), Milena Kunej (sopran) in Tilen Abram (bariton), ki je bil tudi v vlogi moderatorja tabora.

Sobotni program v avli Doma XIV. divizije na Senovem se je pričel z dihalnimi vajami in vajami za raztezanje, nadaljeval pa z vajami čuječnosti in ob uporabi drugih svetovalnih tehnik.

Odzivi udeležencev so bile nadvse pozitivni, tako nad izborom lokacije, vsebino kot tudi organizacijo, ki sta jo odlično izvedli Zdenka Žveglič in Ivanka Zevnik.

Tekst in foto: Zmagovita pot
« Nazaj na seznam