Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drugič potrgali cvičkovo brajdo v Kleti Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 21.09.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
2. trgatev cvickove brajde Klet Krsko (2)

2. trgatev cvičkove brajde v Kleti Krško

V Kleti Krško so minuli četrtek opravili drugo trgatev v letu 2018 posajene cvičkove brajde. Kot je ob tej priložnosti povedal direktor in enolog kleti Jure Grubar, pričakujejo, da bo letnik kljub pozebi, zaradi česar bo grozdja količinsko manj, in ponekod tudi toči, ki je prizadela posamezne vinogradniške površine, dober, saj ima grozdje že lepe sladkorne stopnje in nizke pH-je.

2. trgatev cvickove brajde Klet Krsko (16)

Direktor Jure Grubar

Kot je k temu dodal, so do sedaj uspeli skoraj že počistiti viške oziroma zaloge vin prejšnjih letnikov, nekaj s prodajo nekaj preko ukrepa krizne destilacije. Sicer pa se je letošnja trgatev že pričela, vse bele sorte grozdja so sprejemali v klet v zadnjih dneh minulega tedna, v jutrišnjem dnevu pričakujejo, da bo glavnina kooperantov oddala modro frankinjo, medtem ko bodo črnino pobirali nekoliko kasneje.

2. trgatev cvickove brajde Klet Krsko (59)

Matjaž Hribar in Damjan Wallner

Simbolično trgatev so poleg Jureta Grubarja opravili še vodja kleti Rok Dvojmoč, nekdanji in aktualni predsednik zadruge, Gabrijel Metelko in Jože Božič, Jože Leskovar, predsednik Kluba ljubiteljev Kleti Krško, Stane Planinc kot predstavnik Občine Krško, častni član kleti Drago Bulc, nekdanja cvičkova princesa Tjaša Metelko Jazbec in aktualna vinska kraljica Ana Pavlin.

Trgatvi je sledila predstavitev vinskih zgodb ob igranih vložkih članov KD Leskovec pri Krškem, ob kulinarični pogostitvi Damjana Wallnerja in Matjaža Hribarja pa še degustacija vin blagovne znamke Turn v vinsko-gastronomskem centru.

B. M.
« Nazaj na seznam