Časopis za pokrajino Posavje
18.09.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Društvo Modra sova, UTŽO Brežice, vstopa v 3. študijsko leto

Objavljeno: Četrtek, 12.10.2017    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Modra sova
Ob podpori Občine Brežice in partnerjev Mladinski center (MC) Brežice, OŠ Velika Dolina in Računalništvo Zaplatič Jesenice na Dolenjskem Društvo Modra sova nadaljuje s projektom računalniškega opismenjevanja »Migam z@ računalnikom«, ki ga vodi predsednica društva Lilijana Žiroš ob pomoči prostovoljca Branka Kovačevića.

Trenutno poteka začetni tečaj za 3 skupine (32 udeležencev) v računalniški učilnici MC Brežice. Za nove skupine je možna prijava do 20. oktobra s pričetkom 25. oktobra 2017.

V sklopu projekta »Migam z@ računalnikom« je društvo, v mesecu septembru 2017, organiziralo 2 izobraževalna predavanja na temo OSEBNO DIGITALNO POTRDILO, ki sta ga izvedla Alison Teodorovič in Jože Lovenjak iz Upravne Enote Brežice in je bilo namenjeno vsem zainteresiranim občanom.

V mesecu oktobru 2017, bosta organizirana prav tako 2 izobraževalna predavanja na temo E-ZDRAVJE. Predstavljen bo nacionalni projekt  eZdravje, ki  omogoča varen dostop do storitev eZdravja, z možnostjo eNaročanja z eNapotnico na zdravniški pregled in dostopa do eReceptov ter elektronskih zdravstvenih podatkov.

Vtisi in osebna mnenja udeležencev računalniških tečajev:

Marija in Jože Pinoza (upokojenca, Radeče): Za tečaj sva izvedela iz Posavskega obzornika in na priporočilo prijateljev. Znanje, ki sva ga pridobila na tečaju je v celoti izpolnilo najina pričakovanja. Z veseljem se »vračava« v občino Brežice, kjer sva bila zaposlena do upokojitve.

Violeta Foretto (upokojenka, vodja ladijskega osebja na mednarodnih potniških ladjah, Cerklje ob Krki): Z udeležbo na tečaju dobivam vpogled v slov. terminologijo in osvežujem svoje znanje računalništva. Želela bi  nadaljevati s tečajem na višjo stopnjo.

Božena Ostrovršnik (upokojena učiteljica, stanovalka DU Brežice): Samostojna uporaba prenosnega računalnika je zame predstavljal izziv, ki sem se ga lotila s pomočjo računalniškega tečaja, ki se odvija v bližini DU Brežice, ki je moj drugi dom. Mentorica Lilijana Žiroš nazorno in počasi predava. Takojšnja možnost, da zaprosiš za pomoč, ko se »zaštrikaš«, je neprecenljiva. Računalniška nepismenost starejših bo v naslednjih desetletjih pomenila zaviralno coklo tako v družbenem kot v osebnem razvoju.  Iluzorno je postavljati visoke standarde s storitvami e-Uprave ali še hujše e-Zdravstva, če predhodno nista za to zagotovljeni pogoji: materialna baza in znanje.

Breda Matjašič (upokojena zdravnica, Šmarješke Toplice): Sem samouka uporabnica prenosnega računalnika in sem si želela pridobiti bolj poglobljeno, sistematično znanje uporabe OS Windows 10. Računalnik uporabljam tako za delo kot zabavo, pridobivanje informacij in ogledov meni ljubih baletnih in opernih predstav. Glede obsega in načina podajanja snovi sem zelo zadovoljna; predvsem s potrpežljivostjo in prizadevnostjo mentorice Lilijane Žiroš.

Zapisala: Lilijana Žiroš, predsednica društva Modra sova, UTŽO Brežice
 
« Nazaj na seznam
»