Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Družinsko obarvan glasbeno-plesni večer v Kostanjevici

Objavljeno: Četrtek, 29.11.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
OS_Kostanjevica_dobrodelni_koncert_sejem_2018_82

Koncert so v celoti oblikovali domači glasbeni ustvarjalci.

Telovadnica OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki je bila v sredo zvečer prizorišče tradicionalnega dobrodelnega koncerta, ki mu je sledil še predbožični sejem v šolski jedilnici.

Na letošnji koncert, že 14. po vrsti, niso povabili posebnih glasbenih gostov, ampak so ga pod naslovom »Poj z menoj« v celoti oblikovali domači glasbeni ustvarjalci. Učenci in učenke so k sodelovanju povabili še družinske člane, sorodnike in prijatelje, tako da so številni nastopajoči ustvarili pravi družinsko obarvan glasbeno-plesni večer, ki je dokazal, da ima Kostanjevica veliko (skritih) talentov, ki bi lahko nastopali tudi na kakšnem večjem odru.
OS_Kostanjevica_dobrodelni_koncert_sejem_2018_54

Povsem polna kostanjeviška telovadnica

Številčnemu občinstvu so se predstavili: otroški in mladinski pevski zbor šole pod vodstvom Mojce Jevšnik s solistkama Izzo Pucelj in Niko Klemenčič, harmonikarka Mija Zupančič z učiteljico harmonike Tanjo Simonič, dvojčici Nuša in Neža Zaman Jelenič, brat in sestra, trobentar Val in pevka Zara Štokar, plesalki, sestrični Iva Tomšič in Mia Šešet, pevska skupina Lavrencij, v kateri pojeta tudi Simon Kerin in Rok Stopar, očeta kostanjeviških vrtičkarjev in šolarjev, harfistka Neli Milek z očetom, kontrabasistom Romanom, kitaristka Lara Merlin, sestre Kržičnik
OS_Kostanjevica_dobrodelni_koncert_sejem_2018_100

Gneča na dobrodelnem sejmu

oboistka Neja, klarinetistka Taja, flavtistka Zala in dirigentka Zoja, plesalca, sestra in brat Evelin in Žiga Luštek, saksofonist Fran Pavlovič s sestro, pianistko Kajo, pevki, sestri Sanja in Maša Jordan, trobentarka Tia Štefanič z mamico, klarinetistko Lidio Černoša, pevka Nika Klemenčič z mamico Matejo in očkom Tonijem, harmonikarji Mija Zupančič, Nejc Pucelj, Nik Hajsinger, Žan Stopar in Jan Olovec z učiteljico Tanjo Simonič, pevka Ana Baznik s sestrično Evo Krajnc, pevka Manca Baznik ob spremljavi kitarista Mateja Kuharja, mladinski pevski zbor s solistko, nekdanjo učenko Lariso Kuhar, otroški pevski zbor s solisti Markom Cekuto, Lariso Kodrič, Evo Planinc in Emo Petrič, kitaristko Laro Merlin in oboistko Vito Gorenc, za konec pa so vsi skupaj zapeli še Dan ljubezni. Koncert je povezovala Maja Kokol.
 
Ravnateljica Melita Skušek je nagovoru ob zaključku koncerta dejala, da je življenje do nekaterih včasih krivično, ob tem pa so še posebej prizadeti otroci. Zato v kostanjeviški šoli vsako leto pripravijo to dobrodelno prireditev, katere izkupiček je namenjen šolskemu skladu. Lani so s koncertom in sejmom zbrali več kot 2200 evrov, skupaj s prispevki staršev in donacijami pa se je v šolskem skladu zbralo več kot 4000 evrov. Ta sredstva so namenili tudi za nakup šolskih koles in AED defibrilatorja, ki ga bodo decembra namestili pri vhodu v šolo in bo javno dostopen. Sredstva iz šolskega sklada so namenili še za nekatere nadstandardne programe in dodatno pomoč družinam v stiski. Skuškova je omenila še, da so na koncertu prvič uporabili nov oder, za katerega je doniralo Etnološko društvo Prforcenhaus, in nove zavese, za katere je poskrbela občina, tako da si »po malem ustvarjajo svoj kulturni dom«.
 
Za predbožični dobrodelni sejem so šolarji, zaposleni na šoli in prostovoljci ustvarili množico unikatnih adventnih venčkov in božično-novoletnih okraskov ter napekli več kot 60 kg oz. kar 33 različnih vrst piškotov. Za organizacijo sejma in koncerta se je Skuškova posebej zahvalila učiteljicam Lidiji Stipanič, Mateji Kosovan, Jožici Pincolič in Mojci Jevšnik ter ozvočevalcu Toniju Klemenčiču. Zbrane je nagovoril tudi župan Ladko Petretič in spomnil na načrtovano obnovo šolo v naslednjem letu.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»