Časopis za pokrajino Posavje
13.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čez mavrico - z Alenko Mirt Iskra

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Čez mavrico - z Alenko Mirt Iskra

V sredo zvečer, 14. oktobra, je v Dvornem baru v centru Ljubljane potekala medijska predstavitev prvenca Krčanke Alenke Mirt Iskra. Knjigi, ki je stkana iz časopisnih kolumn Posavskega obzornika, je avtorica nadela ime "Čez mavrico", knjiga pa je izšla pri posavski Založbi Neviodunum.

Predstavniki medijev so lahko prisluhnili zanimivi, s humorjem prepleteni predstavitvi, v kateri so sodelovali Alenkin novinarski kolega Janez Usenik, prijateljica in sodelavka Tamara Vonta, nekdanja avtoričina profesorica, mentorica in avtorica spremne besede Manca Košir, urednik Silvester Mavsar ter hčerka Neli Iskra in Alenkin oče Ivan Mirt. Za glasbeno kuliso dogajanja sta poskrbela pevka Severa Gjurin in kitarist Igor Leonardi.

 

 

 

Uradna predstavitev knjige Čez mavrico, v kateri avtorica z nežno, žensko noto opisuje svoje delo in življenje v Ljubljani in Posavju, bo potekala v domačem Krškem, in sicer 22. oktobra v Dvorani v parku, prireditev pa organizirata Založba Neviodunum in Valvasorjeva knjižnica Krško.

Za vse informacije o knjigi oziroma nakup se lahko obrnete na naslov marketing@posavje.info., tel.: 07 49 05 780.

Foto: Jože Macur

« Nazaj na seznam