Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: Okusi Posavja v starem mestnem jedru Krškega

Objavljeno: Torek, 18.09.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
_DSC1452

Pogled na prizorišče prireditve

Minulo soboto je v starem mestnem jedru Krškega potekal 2. festival vina, kulinarike in umetnosti, ki je pod sloganom SVEŽE-LOKALNO-OKUSNO združil najboljše OKUSE POSAVJA.

Pester festivalski utrip je na ulico privabil številno množico ljudi, ki se je v družbi dobre hrane, vina in glasbe družila pozno v noč.

Organizatorja dogodka, Občina Krško ter Center za podjetništvo in turizem Krško, se zahvaljujeta vsem akterjem, ki so pomagali soustvariti ta dogodek, katerega namen je oživljanje starega mestnega jedra in predvsem predstavitev bogate gastronomske ponudbe Posavja ter s tem promocija posavskega turizma.
_DSC1234

Organizatorska ekipa

Skupaj z ostalimi gastronomskimi festivali v regiji postajamo vse bolj zanimivi za gurmane od blizu in daleč.

Festivalsko dogajanje se je odvijalo na več lokacijah. Gostinci so kreirali krožnike svežih, lokalnih, okusnih jedi iz surovin pridelanih v Posavju, vinarji so ponujajo svoja najboljša vina.
20180915_215404

Na odru je blestela Nuša Derenda.Obiskovalce so z ustvarjalnostjo in predanostjo svojemu delu navduševali: Tri lučke, Gostilna Repovž, Gostilna Kunst, Gostilna Pečnik, Hotel Splavar, Vinarstvo Keltis, Klet Krško, Klet Molan, Vinska Klet Mastnak, Vinska klet Jarkovič Podbočje, Vinska klet Jarkovič iz Gadove peči, Klet Žaren, Vina Dular, Klet Pirc, Penine Istenič, Hiša frankinje Kerin, Kralj cvička Jernej Martinčič, Vina Fabjančič, Hiša vina Pečarič ter Hiša trt, vina in čokolade Kunej.

V mestnem parku so za pestro dogajanje poskrbela društva, organizacije in unikatni rokodelci: Športna zveza Krško, Valvasorjeva knjižnica Krško, JSKD Krško, PGE Krško, Zavod Knof, Klub posavskih študentov, Manca-narejeno s srcem, ŠKD Mini Kraljestvo, Gru Gru, Gimnazija Krško, LIJAmedija in Plesno društvo- SALSON! Sladki program za otroke je pripravila Pekarna Kruhek. Trgovci in organizacije v starem mesnem jedru so sodelovale s posebno ponudbo, ogledi in predstavitvami.

Odprta gostišča in bari so dopolnjevali festivalsko ponudbo na svojih stalnih lokacijah. V Mestnem muzeju Krško in Mencingerjevi hiši je potekala aktivna delavnica ob razstavi 80. so bila leta … z naslovom 'Se gremo igrat?'. Vzdolž ulice so se predstavljali Avtohiša Makoma, Flamin avto, Addiko Banka. Hvala sponzorjem in donatorjem dogodka I.H.S. Krško, Rudarju Senovo ter medijskemu sponzorju, časopisu Posavski obzornik.

Na glavnem odru je blestela Nuša Derenda, za vmesno pozibavanje je poskrbel DJ Igor. Za okrasitev ulice so poskrbele članice društva Prostor Vmes.

Hvala vsem ostalim zavodom in organizacijam, ki so prispevali k odlični izvedbi dogodka, še posebno pa vsem množičnim obiskovalcem, ki so se udeležili dogodka!

Vir: CPT Krško
Foto: Občina Krško
 
« Nazaj na seznam
»