Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: Ribnika Resa in Prilipe sta zaledenela

Objavljeno: Petek, 15.01.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_0061
Zaradi nizkih tempreratur oz. kar solidnega mraza, ki vztraja že več dni, so zamrznile številne stoječe vode, med njimi tudi ribnik Resa na Vidmu in ribnik na Prilipah.

Ribnik Resa, ki so ga obnovili v okviru lani zaključenega projekta Okusi posavsko ribo, z novimi pridobitvami (splav za opazovanje življenja v ribniku, iglu za opazovanje življenja na gozdnih tleh in gnezdo za opazovanje življenja v zraku, poučna igrala, informacijske table) privablja številne sprehajalce, zlasti družine z otroki.
DSC_0060
Kot je videti, so mnogi med njimi preizkušali trdnost ledu z metanjem palic in kamnov nanj, vsekakor pa velja opozoriti, da led NIKAKOR ni dovolj trden za hojo ali drsanje! Spomnimo le na nesrečo, ki se je v sredo zgodila na območju ljubljanskih Most, kjer sta otroka padla v zaledenel ribnik na zasebnem posestvu, eden od njiju pa se v bolnišnici bori za življenje ...
ribnik_prilipe (13)

Velja torej povabilo k opazovanju zaledenele površine, ljubitelji drsanja pa bodo žal morali še malo počakati, saj tudi drsališče v starem mestnem jedru Krškega zaradi veljavnih ukrepov (še) ne obratuje.

V spodnji fotogaleriji si oglejte "ledeno pravljico" ribnikov Resa in Prilipe.

P. P., foto: P. P. in R. R.

#povezujemoposavje


 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek, a brez karnevala

17.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek na Velikem Obrežu

17.02.2021 | PANORAMA

Danes je pepelnična sreda

21.02.2021 | PANORAMA

Prvi znanilci pomladi