Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: snemanje novega slovenskega celovečerca v Kostanjevici na Krki

Objavljeno: Sreda, 08.07.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
kostanjevica-snemanje-Vesolje nad nami (17)

Režiserka Rahela Jagrič Pirc v pogovoru z glavnima igralcema Koljo Chilima Budišinom in Nejo Čušin

V Kostanjevici na Krki so v minulih dneh snemali nov slovenski celovečerni mladinski film z naslovom »Vesolje med nami«, ki ga režira naša rojakinja, Leskovčanka Rahela Jagrič Pirc, tudi koscenaristka filma.

Zgodba postavljena v Kostanjevico

Gre za mladinsko dramo o odraščanju, postavljeno v mestece Kostanjevica na Krki. Zgodba govori o 14-letnemu Tobiju, fantu temne polti, ki se z mamo Kristino iz Kanade vrne domov v Slovenijo, v Kristinin domači kraj. Njun prihod preseneti celo mamo Gizelo, saj hčerke že več let ni bilo v domače kraje, sedaj pa je prišla predčasno in z veliko novico o razstavi, ki naj bi jo pripravila v lokalni galeriji.
kostanjevica-snemanje-Vesolje nad nami (19)

Navodila statistom iz lokalnega okolja


 
Kot je za naš medij povedala režiserka Jagrič Pirčeva, je filmska zgodba postavljena v Kostanjevico na Krki, ker ji je ta kraj ljub že iz otroštva in se ji zdi zelo fotogeničen. Snemali so na različnih lokacijah v mestu, zlasti ob Krki in mostovih, sinoči pa so v Galeriji Božidar Jakac snemali zaključni prizor filma – otvoritev razstave protagonistke Kristine, na kateri se sreča s svojimi prijatelji in znanci. Vanj so vključili tudi okoli 15 statistov iz lokalnega posavskega okolja.
kostanjevica-snemanje-Vesolje nad nami (33)

Vanja Božič med korekcijami pričeske


V kinematografe šele čez eno leto

Snemanje filma so pričeli 15. junija, predvidenih je 27 snemalnih dni, ki se bodo zaključili okoli 25. julija. Postprodukcija bo trajala predvidoma kakšno leto, film pa naj bi bil na ogled v slovenskih kinematografih naslednje poletje oz. jesen. Gre sicer za celovečerni prvenec Jagrič Pirčeve, ki zadnji dve leti ponovno živi v domačem Leskovcu, doslej pa je posnela že nekaj kratkih in dokumentarnih filmov ter promocijskih spotov, režirala pa je tudi znano nadaljevanko Najini mostovi. »Prvenec je velika stvar, vsak režiser si želi to možnost in priložnost, zato sem zelo vesela in hvaležna, da mi je to naklonjeno,« je še povedala režiserka.
 
Film ima še nekaj posavske note. Kot pomočnica pri produkciji in režiji namreč sodeluje Danica Ikovic, po rodu z Bojsnega pri Globokem, ki je celo kariero delala v kulturno-umetniškem programu na RTV Slovenija. Za make-up in pričeske nastopajočih pa skrbi po rodu Brežičanka Vanja Božič, sicer tudi nekdanja sodelavka Posavskega obzornika.
 
Več o snemanju, zlasti o vlogah Posavk pri njem, pa v Posavskem obzorniku.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!