Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: utrip na kostanjeviški »rivieri«

Objavljeno: Sreda, 08.08.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
_DSC7844
Prvi letošnji vročinski val, v katerem se temperature vsak dan dvignejo krepko prek 30 stopinj Celzija, vztraja že več kot teden dni, po napovedih vremenoslovcev pa bo tako vsaj še do petka, ko se bodo popoldne ali zvečer začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V soboto čez dan bodo krajevne padavine ponehale, zapihal bo severovzhodni veter in osvežilo se bo. Kljub temu naj bi visoke temperature vztrajale vsaj že do sredine naslednjega tedna.

V vročih poletnih dneh oživijo številna kopališča ob posavskih rekah, zlasti ob Krki. Slednja je po zagotovilih novomeškega oddelka Nacionalnega laboratorija za zdravje kljub cvetenju kremenastih alg, kar ji daje malce zelenkasto barvo in nekaj vonja, odlične kakovosti za kopanje.
_DSC7861
Eno najbolj obiskanih je zagotovo kostanjeviška »riviera«, kjer v teh dneh na obeh bregovih reke Krke številni domačini in obiskovalci najdejo osvežitev, poleg tega je v letošnji sezoni obogatena in pestrejša tudi gostinsko-turistična ponudba v bližini kopališča: na levem bregu letos odprti Beach bar Otok s ponudbo Mestne čolnarne Kostanjevica, na desnem bregu pa Bar Štraus z novim najemnikom in osveženo ponudbo ter izposojo sup-ov pri SUP Landestrost.

P. P.
« Nazaj na seznam