Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gaper Rifelj in Nuša Derenda poskrbela za energičen zaključek Mestne promenade Brežice

Objavljeno: Nedelja, 31.07.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
mestna_promenada_brezice_gasper_rifelj (23)

Gašper Rifelj, Nuša Derenda in Anja Kramar na odru brežiške Mestne promenade

S sinočnjim koncertom Novomeščana Gašperja Riflja, ki je kot glasbeno gostjo povabil domačinko Nušo Derenda, se je zaključila letošnja Mestna promenada Brežice, ki je po mnenju organizatorja, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, presegla vsa pričakovanja. Med 15. in 30. julijem se je v brežiškem mestnem jedru zvrstilo več kot 25 različnih dogodkov s področja glasbe, otroških animacij, stand upa, športa in še kaj.

mestna_promenada_brezice_gasper_rifelj (28)

Nuša Derenda je v domačih Brežicah enkrat za spremembo nastopila kot glasbena gostja.

Kot nam je povedala direktorica ZPTM Brežice Katja Čanžar, je Mestna promenada presegla vsa pričakovanja. "Z udeležbo smo zelo zadovoljni, nismo pričakovali toliko interesa, dobre volje in pohval. Predvsem otroški del nas je najbolj presenetil, saj sta tudi obe sredi prizorišče naredili skoraj neprehodno. Kot je bilo opaziti, so povratni kozarci omogočili dogodek skoraj brez smeti, saj je vsak večer na tleh ostalo le nekaj kokic. Tudi ljudje so jih sprejeli, potožili so le okoli oteženega 'rundanja'. Da je bilo vse skupaj tako uspešno, velika zahvala ekipi ZPTM in profesionalnemu gostincu, pa seveda občini Brežice, ki je dogodke financirala, vse skupaj nekje dobrih 50.000 evrov," je poudarila in dodala, da se je v dobrih dveh tednih po njihovih ocenah promenade udeležilo od 10 tisoč do 12 tisoč obiskovalcev. Odpovedati so morali samo en dan dogajanja, in sicer minuli torek, ko bi morala biti salsa večer in koncert zasedbe Café Mezclado, a v ZPTM Brežice pravijo, da bodo tudi to nadomestili najverjetneje enkrat jeseni v MC Brežice.

mestna_promenada_brezice_gasper_rifelj (34)

Rifelj je večkrat 'skočil' med občinstvo in ga na ta način želel še bolj zanimirati.

Zadnji dan promenade je predvsem Gašper Rifelj, ki je pred šestimi leti že nastopil v Brežicah, z različnimi slovenskimi in nekaterimi tujimi pop uspešnicami ogreval občinstvo, še posebej pa so se razveselili Nuše Derenda, ki tokrat na domačem odru enkrat za spremembo ni nastopila kot gostiteljica, ampak je bila Rifljeva gostja, zato je zapela le nekaj pesmi, med katerimi seveda ni manjkala njena evrovizijska Ne, ni res oz. Energy. Nekaj pesmi sta odpela tudi skupaj (npr. Volim osmijeh tvoj, Dok je tebe) predvsem pa so bile pesmi tako znane, da so lahko zraven prepevali tudi obiskovalci. Na odru je bila še ena Posavka, in sicer back vokalistka Anja Kramar, pesem Lahko sem srce od skupine Tabu pa je Rifelj zapel skupaj s pevko Talio iz Novega mesta.

Tako kot vsak večer promenade je bilo tudi tokrat poskrbljeno za prazne želodce in suha grla obiskovalcev (Melitini okusi, Krofana, Brincelj Gin van, GMT Events), na stojnicah pa so se predstavili tudi lokalni ponudniki s svojimi izdelki.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»