Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Iz oči v oči – dolinski pogovori z Natašo Jenuš

Objavljeno: Četrtek, 26.01.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
FOTKA1

Ivan Bogovčič in Nataša Jenuš

Letos so pod okriljem Osnovne šole Velika Dolina ter krajevnih skupnosti Jesenice na Dolenjskem in Velika Dolina zaživeli pogovori z zanimivimi osebnostmi iz lokalnega okolja, ki živijo ali delajo na tem območju. Pogovore si je v želji, da bi se lokalno okolje še bolj povezalo tudi z OŠ Velika Dolina, kjer je zaposlena, omislila prof. slovenščine in zgodovine Nataša Jenuš, ki vsak mesec namerava širši javnosti predstaviti drugo sogovornico oziroma sogovornika.

Prvi gost dolinskih pogovorov je bil Ivan Bogovčič, akademski slikar in restavrator, ki izhaja iz Slovenske vasi in se vanjo redno vrača. Ovekovečil jo je v knjigi Vas s tremi imeni (izšla je leta 2019), tačas pa pripravlja novo knjigo, ki naj bi izšla letos ob njegovi 80-letnici. Lani mu je stanovsko Restavratorsko društvo Slovenije podelilo nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo, o čemer (in o marsičem drugem) je spregovoril med iskrivim pogovorom z moderatorko, v katerega je simpatično vključeval tudi publiko.

Nataša Jenuš bo sredi februarja imela v gosteh dve sogovornici s področja gledališča, iz oči v oči pa bo imela raznolike in zanimive goste tudi prihodnje mesece. Prijazno vabljeni.

A. Z.; foto: Z. J., N. J.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte