Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izvedba preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi preko videokonference

Objavljeno: Petek, 12.02.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Delavnice OŠ Artiče 9.2.2021 (27 učencev)

Videokonferenca z učenci OŠ Artiče ...

Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« tudi v teh posebnih časih zaradi koronavirusa ne miruje. V dogovoru s šolo smo preventivne aktivnosti za učence zaključnih razredov osnovne šole izvedli na daljavo preko videokonference. Dne 9. 2. 2021 smo za devetošolce OŠ Artiče in dne 11. 2. 2021 za devetošolce OŠ Velika Dolina izvedli predavanja in preventivne delavnice na temo droge in zasvojenost. Odziv učencev in učenk na izvedene aktivnosti je bil pozitiven, aktivno so se vključevali v pogovor, v sproščenem vzdušju so izražali svoja mnenja in imeli tudi nekaj vprašanj na temo izvedbe. Povedali so, da so pridobili nekaj novih informacij in da jim je bilo zanimivo.

Delavnice OŠ Velika Dolina 11.2.2021 (10 učencev)

... in učenci OŠ Velika Dolina

Osnovni namen preventivnega projekta je preprečevanje zasvojenosti oziroma zmanjševanje škode. Glavni cilji projekta so informiranje in ozaveščanje mladostnikov na temo droge in kemične ter nekemične zasvojenosti. Mladostnike spodbujamo k izbiri varne zabave in h kvalitetnemu preživljanju prostega časa nasploh.

Svoja znanja in izkušnje sta v obliki predavanja posredovala strokovna delavca iz Zdravstvenega doma Brežice in Policijske postaje Brežice. Za preventivne delavnice je poskrbel Mladinski center Brežice. Vse strokovne službe delujejo na projektu Večgeneracijskega centra Posavje v okviru brežiške enote. Spomnimo, da projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajamo od leta 2004, torej v letošnjem šolskem letu že 17. leto zapored.

Po šolskih zimskih počitnicah bomo nadaljevali z izvedbo preventivnih aktivnosti na daljavo, med drugim tudi za dijake iz sedmih razredov Ekonomske in trgovske šole Brežice dne 25. 2. 2021. Se že veselimo srečanja z njimi!

Hvala vsem udeležencem projekta za sodelovanje! In ostanite zdravi!

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek, a brez karnevala

17.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek na Velikem Obrežu

17.02.2021 | PANORAMA

Danes je pepelnična sreda

21.02.2021 | PANORAMA

Prvi znanilci pomladi