Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jesensko-zimske ustvarjalne delavnice v Dobovi

Objavljeno: Torek, 06.12.2022    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
delavnica okraski 2022-_6

Delavnica izdelave bunkic

Z jesensko-zimskimi ustvarjalnimi delavnicami smo v TD Dobova pričeli v novembru, in sicer z izdelavo novoletnih voščilnic. Na podlage za voščilnice so z uporabo različnih tehnik (izrezovanje različnih motivov, servietna tehnika, nalepke in tudi šablonski motivi) nalepili in tudi narisali različne motive ter napisali srečno 2023.

Sledila je delavnica izdelave adventnih venčkov, ki je bila množično obiskana, saj je bilo prisotnih 46 otrok. Udeleženci so prejeli slamnate obode, različne dekorativne trakove, svečke (čajne za manjše venčke in večje s podstavki za večje), različne dekoracije (cimetove palčke, pomarančne lupine, storže, bunkice …). Nastala je pisana paleta raznovrstnih venčkov.
delavnica okraski 2022-_28

Na delavnici v soboto, 3. decembra, smo se osredotočili na bližajoče se praznike in izdelavo bunkic, kjer so za osnovo služile manjše stiroporne kroglice, na katere so naredili različne motive s klinčki, ki so jih pikali v osnovo. Večje kroglice pa so ovili z različnimi barvnimi trakovi in jih krasili z zvezdicami. Za namizno dekoracijo so uporabili pomaranče in vanje dodali (napikali) klinčke ter s tem ustvarili različne motive, v prostoru pa je prijetno dišalo.

V soboto, 10. decembra, sledi eko delavnica, saj bodo nastajali izdelki z recikliranjem (iz WC-rolic bodo nastajale smrečice, iz storžev jelenčki …).

17. decembra sledi delavnica presenečenja in obisk Božička za vse tiste, ki so se redno udeleževali letošnjih delavnic (velikonočna, hortikulturna, dvodnevni poletni ustvarjalni tabor, izdelava novoletnih voščilnic, adventnih venčkov, novoletnih okraskov in dekoracij ter eko delavnice).

Na delavnicah se otroci srečujejo in spoznavajo različne materiale, bodisi kupljene ali najdene v naravi bodisi tiste, ki so že bili uporabljeni ter se s ponovno uporabo in predelavo spremenijo njihova namembnost, izgled in uporabnost.

Branka Stergar, predsednica TD Dobova
Fotografije: Davor Lipej
« Nazaj na seznam