Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jutranji sprehod v naravo

Objavljeno: Nedelja, 05.04.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
V. Sesko, jutranja pot (5)

Prebujajoče se jutro v naravi

Jutra v naravi so za marsikoga najlepši del dneva – tudi za upokojenega inženirja gozdarstva, velikega ljubitelja narave in pohodov, dolgoletnega planinca ter člana Planinskega društva Lisca Sevnica, popotnika in fotografa, člana foto sekcije Društva Trg Sevnica Vinka Šeška.

V času epidemije koronavirusa se vsakodnevno odpravi na sprehod v svojo bližnjo okolico, v kateri najde mnogo zanimivih motivov in nekatere ujame skozi fotografski objektiv (delček utrinkov iz narave ponujamo v fotogaleriji). »Je čas, ko spoznavamo, da je okoli nas toliko zanimivosti, da ni časa za dolgočasje,« pove 83-letnik, ki mu dneve v samoizolaciji popestri pogled na prebujajočo se naravo.

Ob tem naj spomnimo na pogovor, ki smo ga imeli z njim pred petimi leti in v njem je na vprašanje, kdaj je njegov dan popoln, odgovoril: »Naj pomislim. Popoln dan bi bil nekje na potovanju, recimo na Norveškem, ko bi me prebudilo jutranje sonce in me zvabilo na potep. Odkrival bi posebnosti dežele, spoznaval ljudi, jezik, kulturo, naravo. Zvečer bi sedel ob enem izmed norveških jezer in opazoval mirno gladino, nato pa bi se odpravil v šotor k počitku. Ampak še vedno je najlepši pogled z okna moje domače hiše na Savo in železniški most čez njo.«

S. R., foto. V. Š.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte