Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jutri in naslednji torek še dva Kina na grajskem dvorišču

Objavljeno: Ponedeljek, 08.08.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
bd6dff1c-9e22-cf17-89fc-3d725f984d03
Posavski muzej Brežice jutri, 9. avgusta, in naslednji torek, 16. avgusta, ob 21.00 v sodelovanju s Kinom Brežice vabi še na zadnja dva poletna Kina na grajskem dvorišču. V jutrišnjem večeru bodo predvajali biografski glasbeni film Aline, moč ljubezni, vinar večera bo Vinotoč Prah z Vitovca nad Velikimi Malencami.

Vsebina filma: Življenjska zgodba legendarne kanadske pevske senzacije Aline Dieu. Neuraden biografski film je fikcija, ki jo je navdihnilo življenje Celine Dion. Film je bil v Cannesu sprejet s 5-minutnimi stoječimi ovacijami. Režiserka Valerie Lemercier, ki v filmu igra tudi glavno vlogo, svojo junakinjo Aline Dieu prikazuje v različnih obdobjih njenega življenja od otroštva dalje, s Celine Dion pa si deli mnogo podobnosti, med drugim to, da se Aline tako kot Celine zaljubi v precej starejšega moškega, poleg tega pa so v filmu uporabljene tudi nekatere najbolj znane pesmi te kanadske zvezde.

1025c2fb-ac17-1dfd-ca5f-c1360ee7c4b8
Naslednji torek pa si boste lahko ogledali norveški družinski film Preko meje. Dih jemajoča, napeta pustolovščina, v kateri otroci na nevarni poti mimo vojaških nadzornih točk, peš po zimskih poljanah in gozdovih spoznajo, da jim pobeg lahko uspe le, če si med seboj zaupajo in si pomagajo. Film je prejel Evropsko nagrado mladega občinstva za najboljši film 2021. Še zadnji vinar bo Vinska klet Komatar iz Gadove peči.

Vstopnina: 3 € za odrasle, 1 € za otroke, dijake, študente.
Kina bosta v vsakem vremenu.


Vir: PMB
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte