Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kapelica, namenjena železničarjem

Objavljeno: Nedelja, 09.06.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Kapelica za zeleznicarje (56)

Predstavnik Slovenskih železnic je na odprtju kapelice prvega zavetnika železničarjev blaženega Antona Martina Slomška izrekel pohvalo in zahvalo.

Na današnji dan pred tednom dni, na praznik dneva železničarjev je potekalo v Tržišču pri železniški postaji slovesno odprtje nove kapelice z blagoslovom. Pobudnik gradnje kapelice, ki je bila zgrajena ob podpori številnih donatorjev, je bilo Društvo Zagon Tržišče.

Kapelica za zeleznicarje (59)

Domači župnik Janez Kohek je 2. junija, ko imajo svoj praznik tudi železničarji, praznoval rojstni dan, zato je prejel darilo.

Kapelico, v notranjosti katere je upodobljen prvi zavetnik železničarjev Anton Martin Slomšek (slovenski škof, pisatelj, pesnik, pedagog in blaženi), so blagoslovili župniki – Jože Kohek in Slavko Kimovec iz Tržišča, Fonzi Žibert iz Boštanja, Janez Furman iz Loke pri Zidanem Mostu in brat Jože iz minoritskega samostana Olimje.

V spremljevalnem kulturnem programu so nastopili članice in člani godalnega orkestra Strunikat iz Radeč ter Oktet Jurij Dalmatin.

Uradnemu odprtju in blagoslovu je v vročem nedeljskem popoldnevu sledilo druženje ob dobrotah Aktiva žena Tržišče in rujni kapljici, ki so jo prispevali člani Društva vinogradnikov Malkovec.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte