Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Karitas koncert na Bizeljskem

Objavljeno: Petek, 01.12.2017    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_5937

Župnik Vlado Leskovar se je zahvalil tudi voditeljici Valeriji Stermecki in vodji ŽK Bizeljsko - Kapele Andreji Špeljak.

Ob tednu Karitas je v minulem nedeljskem popoldnevu v telovadnici OŠ Bizeljsko potekal že 19. dobrodelni koncert Župnijske Karitas Bizeljsko – Kapele. Letošnje geslo »Kje sem doma?« spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom.

IMG_6003

Na koncertu je nastopil tudi ansambel Hervol.

Misli o domu sta razpredali tudi Valerija Stermecki, ki je prireditev povezovala, in Andreja Špeljak, vodja Župnijske Karitas Bizeljsko – Kapele. Na dom in bližino naših najdražjih so se navezovale tudi pesmi v izvedbi številnih domačih izvajalcev, med katerimi so tudi avtorji domačini. Ob vsaki taki priložnosti spoznavamo, koliko talentov imamo v kraju. Navduševali so nas Cerkveni pevski zbor Bizeljsko, učenci in učenke OŠ Bizeljsko, ŽePZ Mravljice, MoPZ Bizeljsko, ansambel Dobri prijatelji, Bizeljski ljudski pevci, ansambel Skomini, Blanka, Vita in Lenart Stermecki, ansambel Vižarji, Anton Jagodič ter ansambel Hervol. S prostovoljnimi prispevki je bilo zbranih prek tisoč evrov, ki jih bodo porabili za pomoč pomoči potrebnim v župnijah Bizeljsko in Kapele.

Župnik Vlado Leskovar se je zahvalil za podarjena denarna sredstva in vsem nastopajočim ter ravnateljici OŠ za sodelovanje. Prav tako je s priložnostnim darilom izrazil hvaležnost voditeljici Valeriji in neutrudni Andreji za ves trud. Po koncertu se je druženje nadaljevalo v jedilnici ob prigrizku, žlahtni kapljici ter sladkih in slanih dobrotah domačih gospodinj.

Lea Babič
« Nazaj na seznam
»