Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Klopca za dojenje v Krškem

Objavljeno: Ponedeljek, 16.09.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Ribnik Resa-klopca za dojenje (1).
Podjetje Apollo, d. o. o., je v sodelovanju s podjetjem Pikapoka, d. o. o., v petek pri Ribniku Resa v Krškem namenu predalo posebno MAM klopco za dojenje in previjanje.

Cilj projekta postavitve teh klopc je sprejemanje in spodbujanje dojenja na javnih mestih kot nekaj povsem naravnega ter hkrati dragocenega za zdravje dojenčka kot tudi doječe matere.
Ribnik Resa-klopca za dojenje (4).

Projekt postavitve MAM klopc za dojenje in previjanje je v Sloveniji zaživel pred dvema letoma. MAM klopce se nahajajo na najbolj priljubljenih lokacijah, kjer najširši krog obiskovalcev predstavljajo prav družine z majhnimi otroki, kot je Ribnik Resa v Krškem, kjer so namenu predali šesto klopco za dojenje v Sloveniji. ''Pogosto se srečamo z dilemo ali je dojenje na javnem mestu preveč intimna stvar ali je to popolnoma naraven proces. Mi dojenje na javnih mestih vsekakor podpiramo. Cilj projekta je zagotoviti mamicam prostor, kjer bodo lahko na javnem mestu, brez zadržkov, sproščeno nahranile in uredile svojega otroka,'' je dejala predstavnica podjetja Apollo, d. o. o., Helena Ivančič.    

Na postavitvi MAM klopce je zbrane nagovorila tudi direktorica občinske uprave Občine Krško Melita Čopar: ''Vesela sem, da smo ena izmed redkih občin, ki je pristopila k projektu. Tovrstne projekte bomo podpirali tudi v prihodnje. Če se bo pokazala potreba še po kakšni klopci za dojenje na drugih lokacijah po Krškem, bomo to tudi upoštevali.''

Zbrane nosečnice in doječe matere so lahko na dogodku prisluhnile tudi predavanju o učinkovitem dojenju, ki ga je pripravila Urška Repnik iz spletne šole za starše Veva.  

Dojenju prijazna mesta po Sloveniji bo podjetje podjetje Apollo, d. o. o., doječim materam zagotavljalo tudi v prihodnje. Naslednja MAM klopca za dojenje in previjanje bo postavljena v Velenju, kjer jo bodo namenu predali naslednji petek, 20. septembra, ob 11. uri na mestnem otroškem igrišču ob Šaleški cesti.  

Vir: Apollo, d.o.o.
 
« Nazaj na seznam