Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Knjižnica Brežice vabi na delavnico papirne filigrafije

Objavljeno: Petek, 22.09.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
papirna filigrafija
Knjižnica Brežice v sodelovanju z Ljudsko univerzo Krško v četrtek, 28. septembra 2023, ob 17.00 vabi na brezplačno delavnico papirne filigrafije. Delavnico "S papirno filigrafijo si izdelam svinčnik" bosta v Dvorani Savice Zorko vodili Anica Žokalj in Branka Golob, mentorici Večgeneracijskega centra Posavje - enote Krško.

Papirna filigrafija (angl. quilling) je tehnika zvijanja širših in ožjih papirnatih barvnih trakov v zvitke različnih oblik. Ti se kasneje v izbranem vzorcu nalepijo na izbrano površino. Tehnika je primerna za okraševanje voščilnic in vizitk, škatlic, pa tudi kot stenska dekoracija idr.

Delavnica je namenjena odraslim in otrokom, starejšim od enajst let, število mest za udeležbo je omejeno. Obvezne so predhodne prijave, ki jih do vključno torka, 26. septembra 2023, oziroma do zapolnitve mest zbiramo na e-naslovu sabina.stanic@knjiznica-brezice.si. Predvideni čas trajanja delavnice je do tri ure. Ves potreben material dobite na delavnici.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Ljudsko univerzo Krško. Izveden bo v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine 2023, katerih slogan je »Redka in dragocena znanja, spretnosti in poklici«.

Vir: Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam
»