Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ko Facebook všečki postanejo družbeno koristni

Objavljeno: Petek, 24.05.2019    Rubrika: PANORAMA
terme olimia-mala hisa pilstanj (1)
To je Dobrodelna zgodba. In take imamo najraje. Velikokrat se vprašamo, kaj družbeni mediji pravzaprav doprinesejo k razvoju družbe. Imamo od njih korist ali samo izgubljamo čas? V Termah Olimia so s svojim večnim in vsem znanim poslanstvom o dobronamernosti in pomoči sočloveku ponovno dokazali, da je dobrota, če le tako želimo, vsepovsod. Da, tudi na Facebooku.

V sodelovanju z Malo hišo za otroke na Pilštanju so tako s pomočjo lojalnih sledilcev in termalnih hedonistov s celotnega sveta v zgolj 48-ih urah zbrali skupaj 1.413 evrov, ki so jih namenili otrokom, potrebnih pomoči, sočutja in ljubezni. 100.000 všečkov so tako proslavili na veličasten način, skupaj z vsemi njimi.
terme olimia-mala hisa pilstanj (4)


DOBRODOŠLI V MALI HIŠI
Mala Hiša Pilštanj stoji v osrčju Krajinskega parka Kozjansko, le korak stran od termalnega kraljestva Term Olimia. Že na prvi pogled je pravljična. A ko pokukamo v njeno notranjost in se sprehodimo čez teraso na vrt ugotovimo, da je to najlepša in najbolj srčna pravljica daleč naokoli. V njej prebivajo junaki in junakinje vseh starosti in tisočerih življenjskih zgodb.

Mala hiša je prvi dom zavetja za otroke v Sloveniji s celodnevno oskrbo. Nudi jim vse, česar ne smemo prikrajšati otrokom. Že več kot desetletje si tako Mala Hiša prizadeva za lepše, srečnejše in razigrano življenje otrok, ki so se zaradi neurejenih družinskih ali socialnih razmer znašli v stiski. Na leto tako v hiši gostuje preko 200 otrok, v zadnjem desetletju pa so nasmeh na obraz pričarali številnim, starejšim otrokom in včasih tudi njihovim staršem. Vrata so odprta vsakomur in vsak se iz nje vrne srečnejši in srčnejši. Ne samo tisti, ki rabijo pomoč, ampak tudi tisti, ki radi pomagamo.

100.000 VŠEČKOV = 1413 KOVANČKOV ČLOVEŠKE DOBROTE
Terme Olimia mejnike uspešno podira tudi na družbenih medijih. V mesecu aprilu je tako v Facebook bazen priplaval tudi 100.000 všeček. Trendi narekujejo, da je dandanes tudi to potrebno praznovati. In so, ampak čisto po svoje – znotraj vizije in poslanstva Term Olimia in z večno mislijo na družbeno koristnost z blagodejnimi učinki, ki seže tudi izven meja termalnih vrelcev. Tako so zgodbo, ki je na družbenih medijih prepričala že več 100.000 uporabnikov zaznamovali z dobrodelnostjo. Lojalnost sledilcev je bila tako prenesena v družbeno koristno kampanjo, zbrana sredstva pa v celoti namenjena eni najbolj velikosrčnih zgodb v regiji in Sloveniji – Mali hiši Pilštanj.

Kako? Napisali so objavo in ovrednotili njeno delitev. Vsak “share” je pomenil 1 evro. Nabiranje kovančkov (oz. delitev) je trajalo cel vikend. Ob koncu se je nabralo kar 1413 delitev in prav toliko evrov, so namenili otrokom iz Male hiše. Ob predaji bona nam je predsednica društva Materina dušica in idejna vodja projekta Mala hiša, Ada Požeg, zaupala: »Naš program brezplačnih taborov iz nepopolnih, socialno šibkih družin izvajamo že 14. leto. In brez dobrih ljudi, kot so tudi v Termah Olimia, ne bi deloval v takšnem obsegu in toliko let. Neizmerno smo hvaležni za pomoč, sredstva bomo porabili za nakup hrane, nafte, peletov za ogrevanje, zavarovanje otrok in v juliju bomo otroke odpeljali na morje.«. Ponosni kot še nikoli so tako ob koncu kampanje nazdravili k boljšemu življenju tistih, na katerih svet stoji in tistih, ki jim ni vedno postlano z rožicami.

DRUG DRUGEMU BLAGODEJNI
Terme Olimia že vrsto let prisega na medsebojno sodelovanje, ki zdravilno vpliva na družbeno rast, odnose in počutje sočloveka znotraj družbe. Začenši na lokalni ravni s cilji na globalni jim tako nikoli ne zmanjka idej, ki se navezujejo na dobrodelnost in pomoč. Le-te poskušajo vplesti v vsak sleheren mehurček, ki pride na plano v obliki termalnega vrelca. V sklopu poslanstva družbene odgovornosti prisegajo tudi na sonaravno, ekološko in biološko pridelano hrano. Z roko v roki hodijo z okoljevarstvom in nenazadnje, si prizadevajo za dolgoročno in pravično rast družbe, kjer poskušajo s svojimi dobrodelnimi potezami vsakemu njenemu članu zagotoviti boljše življenje.

Vir: Terme Olimia
« Nazaj na seznam