Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolesa, cirkusanta in Challe Salle

Objavljeno: Petek, 20.09.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Krsko-ETM-Skolesom v mesto (47)
V okviru Evropskega tedna mobilnosti je Občina Krško v sodelovanju z Mladinskim centrom Krško in Športno zvezo Krško v starem mestnem jedru pripravila dogodek, ki so ga poimenovali S kolesom v mesto.

Na dogodku so sodelovali še Hervis z brezplačnim osnovnim servisom koles, ŠD Sporti, ki je pripravilo poligon rolanja, OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki je poskrbela za kotalkanje, Zveza prijateljev mladine Krško je pripravila ulične delavnice za otroke, predstavniki Rdečega križa iz Krškega so pripravili delavnice o postopkih oživljanja oz. nudenja prve pomoči, Mladinski center Krško je predstavil Srečka in izmenjevalnico oblačil,
Krsko-ETM-Skolesom v mesto (24)

Cirkusanta

Center za podjetnitvo in turizem Krško je predstavil prihajajoči jesenski Festival pohodništva, svoj kotiček so prispevali tudi člani Kluba posavskih študentov, na dogodek se je organizirano s kolesi pripeljala tudi skupina učencev OŠ Podbočje.

Najmlajše sta s predstavo Skoraj najboljši cirkus nasmejala "cirkusanta" Beni in Zupi iz Teatra Cizamo.
Krsko-ETM-Skolesom v mesto (79)

Challe Salle


V okviru dogodka je potekal tudi zaključek evropskega projekta Podjetna 9ka, ki promovira tehnične poklice. Uvodoma so se učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Kostanjevica na Krki in OŠ Artiče pomerili v kvizu, sledile so delavnice na temo tehničnih poklicev, s svojimi projekti se je predstavil tudi Šolski center Krško - Sevnica, med drugim tudi s svojim večkrat nagrajenim solarnim avtomobilom.

Živahno popoldne na ulici starega mestnega jedra je zaključil priljubljen slovenski raper Challe Salle, s katerim so mladi navdušeno prepevali, nato pa si je vzel čas in se z vsemi tudi fotografiral.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte