Časopis za pokrajino Posavje
31.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koronavirus krškim upokojencem prestavil izlet v Strasbourg, ne pa zmanjšal upanja na lepo jesen življenja

Objavljeno: Torek, 10.03.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
letna skupscina du krsko (32)

Predsednica DU Krško Snežana Resman in delovno predsedstvo občnega zbora

Minulo soboto so se na letnem občnem zboru sestali člani Društva upokojencev Krško. Kot je povedala predsednica društva Snežana Resman, je društvo konec leta 2019 štelo 930 članov. Skozi leto se je v društvo vključilo 38 novih članov, preminulo jih je 31, iz društvo pa izstopilo ali bilo zaradi neporavnane članarine izključenih 41 upokojencev.

V DU Krško so sicer v minulem letu upravljali z okoli 16.980 evrov prihodki, leto pa zaključili z z dobrini sto evri manj odhodkov od navedene vsote, kar pomeni, da so poslovali pozitivno. Uspeli so realizirati letni program dela, v poletnih mesecih so med drugim v organizaciji društva letovali v Zadru in v Izoli, v slednji, v hotelu ZDUS Delfin, je več članov društva združilo prijetno s koristnim tudi v mesecu novembru, sicer pa so se upokojenci podali tudi na enodnevna izleta v Ribnico in Savinjsko dolino, v septembru pa v organizaciji Pokrajinske zveze DU Posavje tudi v Rezijo. Tudi vse ostale aktivnosti, ki jih z namenom dviga kakovosti življenja upokojenih generacij pripravljajo skozi leto, so potekale nemoteno, veliko pa so se na terenu angažirale tudi prostovoljke v projektu Starejši za starejše, je povedala v poročilu o opravljenem delu vodja programa Darinka Volčanšek. Poudarila je, da na območju, ki ga pokriva DU Krško, živi kar 2165 občanov, ki so dopolnili 69 ali več let, pri čemer je že vsak četrti starostnik, ki živi doma, potreben različne pomoči. 16 angažiranih prostovoljk je opravilo 890 obiskov, pri čemer je Volčanškova pozvala članice in člane društva, ki jim zdravja to omogoča, da se jim pridružijo, saj zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov prihaja tudi v tem segmentu do upadanja prostovoljk. So pa prostovoljke, ki so bile udeležene na zboru, v zahvalo za svoje nesebično delo prejele priznanja, odsotnim pa bo priznanje izročeno naknadno.

letna skupscina du krsko (19)

Nina Berger in Dejan Jakšič med nastopom

Tudi v letošnjem letu so si zadali pester nabor prireditev, izletov in letovanj. Iz preventivnih razlogov in ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa so sicer odpovedali tridnevni izlet v Strasbourg, ki je bil načrtovan med 11. in 14. marcem, slednjega bodo predvidoma izvedli 21. oktobra, medtem ko ostali termini enodnevnih izletov in letovanj ostajajo zaenkrat nespremenjeni, v kolikor pa do sprememb pride, pa bodo v društvu prijavljene člane pravočasno obvestili. Tako ostaja zaenkrat v načrtu tudi tradicionalno druženje ob materinskem dnevu 24. marca v gostišču Janc na Studencu in med drugim tudi srečanje upokojencev 6. junija v Krškem, katerega organizator je letos prav Društvo upokojencev Krško.

V uvodu letnega zbora članstva, ki se ga je udeležilo dobrih 90 članic in članov, so z izvedbo kulturnega in glasbenega programa v veliki dvorani Kulturnega doma Krško prisotne navdušili: Vidka Kuselj z izbrano vezno besedo, s skečem »Babica na univerzi« člani dramske sekcije Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, z odpetimi pesmimi pa vokalistka Nina Berger ob spremljavi pianista Dejana Jakšiča. Po uradnem delu je v avli doma sledilo družabno srečanje udeležencev ob pogostitvi.

B. M.
« Nazaj na seznam
»