Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kostak zmagovalec 33. Komunaliade

Objavljeno: Ponedeljek, 12.06.2017    Rubrika: PANORAMA    Ogledov: 3460Redakcija
KOMUNALIADA 2017 (79)

Predsednik države Borut Pahor z žensko in moško Kostakovo ekipo v vlečenju vrvi

Komunalci, naprej! S temi besedami je Miljenko Muha, predsednik uprave družbe Kostak Krško, minulo soboto zjutraj uradno odprl 33. Komunaliado, srečanje zaposlenih v komunalnem gospodarstvu Slovenije. Delavci so se pomerili v skupno kar 19 športnih igrah, od tega štirih z delovnega področja, in sicer v disciplinah vodovod, kanalizacija, odvoz odpadkov in aranžiranje cvetja, ter v športnih igrah: vlečenju vrvi, balinanju, malem nogometu, bowlingu, metu krogle, namiznem tenisu, lokostrelstvu, odbojki, plavanju, pikadu, streljanje, šahu, teku, tenisu in ulični košarki.

Skupno se je pomerilo kar 2600 tekmovalcev iz 62 komunalnih podjetij, zadovoljstvo gostiteljev pa je bilo toliko večje, saj so Kostakove ekipe zmagale kar v treh od štirih delovnih tekmovanj ter v osmih od 18 športnih panog, v dveh pa so osvojili dve drugi mesti. Navedeno je rezultiralo zmagi tako v delovnih kot športnih tekmovanjih ter skupno zmago tekmovanja, drugo mesto je osvojilo podjetje Mariborski vodovod, tretje pa prav tako mariborsko podjetje Nigrad.

Dopoldan se je na prizoriščih pridružil vodstvu družbe Kostak in Občine Krško predsednik države Borut Pahor, ki je zaigral tudi kot član krške ekipe v malem nogometu. Udeleženci Komunaliade so srečanje zaključili z druženjem ob glasbenih nastopih pevke Nuše Derende in Ansambla Okrogli muzikmanti, še pred tem pa so svečano predali prapor komunalnih iger podjetju Simbio Celje, ki bo gostitelj 34. Komunaliade.

B. M.


 
« Nazaj na seznam
»