Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški vojni veterani donirali žrtvam poplav v Mežiški dolini

Objavljeno: Nedelja, 24.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
donacija ozvvs krsko meziski dolini (5)

Vojni veterani iz OZVVS Krško so s pomočjo cerkljanske vojašnice zbrali, odpeljali in predali zbrano pomoč stanovskim kolegom v Mežiški dolini.

Konec avgusta in v začetku septembra smo na osnovi sklepa predsedstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Krško zbirali humanitarno pomoč za prizadete v katastrofalnih poletnih poplavah. Ker smo bili tudi sami nekaj tednov prej v Posavju priča hudemu neurju s točo, ko smo sosedje, prijatelji, znanci stopili skupaj ter pomagali drug drugemu, smo se zavedali, kako pomembna je pomoč.

donacija ozvvs krsko meziski dolini (4)

Zbrano pomoč so predali (z leve) Aleš Zajc (SV), Božislav Kosalec in Zdenko Mohar (OZVVS)

Organizirali smo se in v nekaj tednih zbrali za več kot 20 škatel prehranskih artiklov, čistil, šolskih potrebščin in oblačil. Naši akciji so se z veseljem pridružili tudi zaposleni v vojašnici Cerklje ob Krki, ki so nam pomagali zbirati sredstva kot tudi zagotovili vojaški kombi za prevoz. S polnim kombijem zbrane pomoči smo se v četrtek, 21. 9., odpravili v Mežiško dolino, kjer smo sredstva predali stanovskim kolekom OZVVS iz Koroške regije. Po predaji sredstev na Obretanovem smo stkali še nove veteranske vezi z obljubo, da se večkrat vidimo ob prijetnejših srečanjih. Po vrnitvi skozi prizadeto in razdejano Mežiško dolino smo bili še enkrat prepričani, da je bilo zbiranje in doniranje še kako potrebno in upravičeno.

Vir in foto: OZVVS Krško
« Nazaj na seznam
»