Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krškim Brainobrainovcem kar 29 pokalov, medalj in priznanj

Objavljeno: Sreda, 20.01.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
2
Čeprav nas je lansko leto 2020 presenetilo na sto in en način ter nam načrte obrnilo popolnoma na glavo, pa je novo leto 2021 prineslo nove začetke, priložnosti in izzive! Glave naših mladih genijev in vedoželjnežev ostajajo polne domišljije, kreativnosti in znanja, ki so ga imeli na samem začetku leta 2021 že 6. leto zaporedoma priložnost preizkusiti v Mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest, ki je potekalo v soboto, 9. 1. 2021.

Izredne razmere za izredne mislece

Tekmovanje je v prejšnjih letih potekalo v Dubaju, letos pa se je zaradi izrednih razmer prvič premaknilo na splet. Spremenjene okoliščine tekmovanja pa naših mladih bobkov nikakor niso odvrnile od udeležbe – med seboj se jih je pomerilo namreč kar okoli 25.000 iz 45 različnih držav.
140155769_493169538336576_7476481497175055850_n
Šlo je za največje tekmovanje v zgodovini Brainobraina. Tudi slovenski udeleženci so kljub nenavadnim in napornim okoliščinam šolanja na daljavo in občasne brezvoljnosti, pokazali ogromno poguma in motivacije, saj se jih je tekmovanja udeležilo več kot 300!

Že samo število udeležencev pove dovolj – gre za eno izmed največjih mednarodnih online tekmovanj na svetu. Ena izmed njegovih novosti pa je bila tudi to, da je bil čas trajanja letošnjega tekmovanja, zaradi nove in drugačne tehnične izvedbe podaljšan na 4 minute, medtem ko so bila prejšnja tekmovanja dolga 3 minute. Sodelujoči so se tako lahko udobno namestili za svoje računalniške ekrane in pričeli z reševanjem nalog hitrostnega računanja ter pred izziv postavili tako svoje možganske celice, kot tudi hitrost prstkov.
20210119_075853


Slovenski brainobrainovci, so se tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja. Dosegli so izjemne rezultate, saj so si priborili kar 26 champion pokalov, gre za najvišjo nagrado, 61 zlatih medalj in kup srebrnih odličij. Od tega so otroci krškega Brainobrain centra dobili 8 najvišjih nagrad (pokalov), 11 zlatih in 7 srebrnih medalj ter 3 priznanja.
 
Dobitniki pokalov so:
Isabel Lin Žgalin
Matija Barkovič Maletič
Ožbej Barkovič Maletič
Mia Zalokar
Nina Lakner
Svit Šantl
Tian Šantl
Tit Šitnik
 
Dobitniki zlatih medalj so:
Aleksej Kržan
Aljaš Petrič
Din Mujakić
Domen Šonc
Klara Lubi Markovič
Leon Gošek
Lovro Žigante
Luka Božič
Maša Stojanović
Val Rožman
Vita Novšak
 
Dobitniki srebrnih medalj so:
Flora Sambunjak
Kaja Kovačič
Lara Ban
Rok Radej
Stela Kuharić
Teja Mežič
Žiga Mežič
 
Genialnost je v tebi, prebudi jo z Brainobrain

Vse osupljive spretnosti, kot so hitro računanje v mislih, so s pomočjo abakus mentalne aritmetike, miselnih iger, ter razvijanja domišljije spoznali in izurili v obšolskem programu Brainobrain, ki ga je leta 2003 skupaj s svojima bratoma razvil g. Anand Subramaniam in je med drugim namenjen spodbujanju enakomernega razvoja leve in desne polovice možganov. Obiskujejo ga otroci od 4. do 14. leta starosti, že najmlajši pa se tam naučijo izjemnih sposobnosti hitrega seštevanja, odštevanja, množenja in deljenja večmestnih števil brez kakršnihkoli pripomočkov, poleg tega pa usvojijo tudi zelo pomembne veščine, kot so urjenje spomina, osredotočenost, kreativnost, vizualizacija, samozavest, vodstvene sposobnosti in razmišljanje izven okvirja.
 
Zabava, druženje in možganski trening

Otroci v dvournem tedenskem programu med drugim spoznajo učenje z zanimivim starodavnim lesenim orodjem abakom, ki še danes navdušuje po vsem svetu ter v okviru programa Brainobrain izobražuje več kot 400.000 otrok. V samem programu, kot tudi v okviru mednarodnega tekmovanja Brainobrainfest pa otroci ne razvijajo in preizkušajo le izjemnih mentalnih sposobnosti, ampak se naučijo tudi izredno pomembnega medsebojnega sodelovanja, tekmujejo sami s seboj, se družijo, spoznavajo nove prijatelje ter pridobivajo zabavne in dragocene življenjske izkušnje.

Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado "Best Kids Education Brand Award" za leto 2017.

Alenka Hriberšek, vodja BoB centra Krško
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek, a brez karnevala

17.02.2021 | PANORAMA

Pustni torek na Velikem Obrežu

17.02.2021 | PANORAMA

Danes je pepelnična sreda

21.02.2021 | PANORAMA

Prvi znanilci pomladi

ne spreglejte