Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško Sožitje na prižigu prazničnih lučk

Objavljeno: Petek, 07.12.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20181201_185843
Društvo Sožitje Krško je letos z veseljem sodelovalo na prireditvi ob prižigu prazničnih lučk v Krškem, ki je potekal 1. decembra. Na stojnici smo zbirali prostovoljne prispevke za keramične skodelice, ki so bile namenjene točenju pijač, s tem pa se je precej zmanjšal delež plastičnih kozarcev, ki običajno ob takih priložnostih na koncu »krasijo« prizorišča in polnijo posode z odpadki.

Vseh 500 skodelic, ki smo jih uporabili ob tej priložnosti, je društvu Sožitje Krško podarilo podjetje Kostak, d. d., za kar se iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi vsem, ki ste za skodelice namenili prostovoljni prispevek. S tem ste tudi vi pomagali pri praznični obdaritvi oseb z motnjami v duševnem razvoju, v društvu Sožitje jih je vključenih več kot 90. Keramične skodelice nas bodo spominjale na pričetek prazničnega decembra, vsi pa smo naredili nekaj za zmanjšanje odpadkov.

Praznični dnevi, ki prihajajo, so dnevi pričakovanja, upanja, dnevi topline, prijaznosti in veselja. Našim varovancem ste jih prav gotovo polepšali. Naredimo skupaj te praznične dneve še vsem ostalim, ki so tako ali drugače odvisni od drugih in potrebni naše pomoči. Delajmo majhne stvari z veliko ljubeznijo.

Vir: Sožitje Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

10.05.2019 | PANORAMA

90 let Ane Baznik

12.05.2019 | PANORAMA

Zlati znak Damjani Grubar

17.05.2019 | PANORAMA

Za zdravje in vitalnost